Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής νέος υπουργός Υγείας – Δέχτηκε τηλεφώνημα ΤσίπραΕίναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2011 διαγράφηκε από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

IATRONET

Ο 64χρονος δικηγόρος Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι ο νέος υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας και δέχτηκε να αναλάβει τη νευραλγική αυτή θέση.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει αυξημένη ευαισθησία στα θέματα της Υγείας, καθώς αντιμετωπίζει ο ίδιος σοβαρή αναπηρία (είναι τυφλός).

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πρόνοιας την περίοδο 1993 – 1996, όταν η Κοινωνική Αλληλεγγύη ανήκε ως αρμοδιότητα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.

Είναι δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1974, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Αξιοπρέπεια

Την περίοδο 1976 - 1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.

Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2011 και αποχώρησε από το κόμμα.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου