Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Παραιτείται το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ- Φεύγουν και οι γενικοί γραμματείςΟ πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έθεσε προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κουρουμπλή. Οι δύο άνδρες συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης.

IATRONET

Εβδομάδα ανακοινώσεων νέων προσώπων στο χώρο της Υγείας, θα είναι η ερχόμενη.

Ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον νέο υπουργό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έθεσε προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κουρουμπλή.

Οι δύο άνδρες συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Κοντός αναμένεται να παραδώσει στον υπουργό φάκελο με στοιχεία για τον ΕΟΠΥΥ και την παραίτησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από το γραφείο του πρωθυπουργού τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Το πιο πιθανό “σενάριο” είναι να αναλάβει γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο κ. Μπασκόζος είναι ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στη Β' Αθηνών.

Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ακούγεται το όνομα του χειρουργού Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ γενικός γραμματέας Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο παλαιός συνεργάτης του κ. Κουρουμπλή, Σπύρος Κοκκινάκης.
Βαρνάβας

Δεν φαίνεται να αναλαμβάνει πολιτική θέση ο πολύ δραστήριος συνδικαλιστής Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Την απόφαση πήρε ο ίδιος.

Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές προσώπων στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει ζητήσει από τους επικεφαλής οργανισμών απολογιστικές εκθέσεις, ενώ – όπως ανέφερε την Τετάρτη – θα ζητήσει “πολλές παραιτήσεις”.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Κ. Κοντέ συγχαρητήρια!!! Τράβα τώρα στο Σαμαρά να του δώσεις το λογαριασμό των ψήφων που έχασε από τους απλήρωτους είλωτες εργαστηριακούς! Τα λέγαμε και δεν άκουγες γιατί έκανες το χαζό! Αει στα τσακίδια τώρα.
    Επειδή συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται, θα ήθελα να παρακαλέσω το νέο υπουργό (αφού του ευχηθώ καλή επιτυχία), να ανταποκριθεί άμεσα στα προβλήματα των νέων εργαστηριακών (και όχι μόνο) που είτε ο ΕΟΠΥΥ τους ανακοίνωσε πλαφόν της πείνας και του λουκέτου, είτε και καθόλου. Επειδή όπως εσείς δηλώσατε κ. Υπουργέ "μπορεί να μή βλέπω αλλά ακούω καλά", εύχομαι να ακούσετε την κραυγή απόγνωσης στην οποία μας βύθισε η απερχόμενη ηγεσία της υγείας. Δε ζητάμε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό, γιατί γνωρίζουμε οτι λεφτά δεν υπάρχουν. Ένα πράγμα μόνο ζητάμε: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!! Καλή θητεία!

    Ένας απλήρωτος, καταχρεωμένος και απελπισμένος εργαστηριακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή