Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Εξομοιώνονται μισθολογικά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς περίπου οι μισοί γιατροί του ΠΕΔΥ, που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δε διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.
Πρόκειται για ένα αίτημα που καιρό είχαν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ και η διαδικασία έλαχε να ολοκληρωθεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο.
Ο κ.Δημόπουλος εξέδωσε ήδη την απαραίτητη οδηγία προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας «ώστε να εκδώσουν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από τις οποίες θα προκύπτει η κατάταξη των ιατρών σε βαθμό, ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας εκάστου».
Να σημειωθεί πως η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε ήδη αναγνωρίσει τα χρόνια προϋπηρεσίας των γιατρών του ΠΕΔΥ ο οποίοι τώρα θα λάβουν ίσους μισθούς με αυτούς των νοσοκομειακών γιατρών.
Πρόκειται για περίπου 1100 γιατρούς που είχε έκλεισαν το ιατρείο τους με το νόμοΆδωνι Γεωργιάδη είτε δε διατηρούσαν ποτέ.
Οι περισσότεροι …διευθυντές!
Και το ζήτημα είναι πως οι περισσότεροι επειδή είναι μεγάλης ηλικίας, λίγο πριν τη σύνταξη, αναμένεται να λάβουν βαθμό αλλά και μισθό Διευθυντού ΕΣΥ.
Εκτιμάται από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ ότι περίπου το 80% των γιατρών οι μισθοί των οποίων θα εξομοιωθούν με αυτούς των νοσοκομειακών, πληρούν τις προϋποθέσεις να πάρουν θέση Διευθυντού. Και αυτό επειδή ήδη έχουν 25 έτη στο πάλαι ποτέ ΙΚΑ. Πάντως οι συνδικαλιστές πιέζουν να μειωθεί ο χρόνος στην 20ετία.
Οι άλλοι …μισοί στον αέρα
Ωστόσο στον αέρα είναι ακόμη άλλοι 1100 γιατροί του ΠΕΔΥ που διατηρούν ακόμη το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.
Είναι γιατροί που δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ωστόσο ηκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα ρύθμιζε το θέμα τους ώστε να μπορούν να εργασθούν κανονικά στο ΠΕΔΥ παρότι εκτελούν και ιδιωτικό έργο.
Παρ αυτά η υπόθεση έμεινε στον αέρα με τους γιατρούς να ευελπιστούν τώρα πως θα κλείσει με τη νέα κυβέρνηση. Οι μισθοί τους ωστόσο καταβάλλονται κανονικά με βάση το μισθολόγιο που είχαν πριν το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη.
Την ίδια ώρα άλλοι περίπου 170 γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν αποχωρήσει με τον νόμο Άδωνι θέλοντας να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, χωρίς μάλιστα να κάνουν αίτηση ενδιαφέροντος στο δημόσιο σύστημα, τελικά προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Πολλοί εξ αυτών επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά στο ΠΕΔΥ.
Την ιδια στιγμη καποιοι γιατροι ετσι και καποιοι αλλοι γιουβετσι και ετσι διασπαται η ενοτητα και αν γινουμε ποτε κρατος φεξτε μου και γλυστρισα διοτι υπαρχουν νομοι και ποιος να τους εφαρμοσει κτλ κτλ
ΑπάντησηΔιαγραφή