Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με 50 cents το άτομο


Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, για την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των πιστώσεων του φετινού προϋπολογισμού, το Κράτος θα διαθέσει γι’ αυτό το σκοπό μόλις 1 εκατ. ευρώ ή 50 λεπτά το άτομο.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 19 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής το Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της ΝΔ.

«Αν αυτό δεν είναι μια τεράστια πολιτική απάτη και μια τεράστια κοροϊδία προς τους χιλιάδες ανασφάλιστους, τι σκοπεύετε να κάνετε έτσι ώστε να στηρίξετε πραγματικά τους ανασφάλιστους μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας» λέει ο κος Οικονόμου.

Ζητά, παράλληλα, να μάθει το πραγματικό κόστος περίθαλψης των ανασφάλιστων, ενώ καλεί την Αριστοτέλους να σταματήσει να οικειοποιείται την νομοθετική πρωτοβουλία για την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως την «πρόλαβαν δύο υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα το 2013-2014».

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Δημιουργική λογιστική με 0,5 ευρώ για τους Ανασφάλιστους στην Υγεία από την Κυβέρνηση Τσίπρα!!

Κύριοι Υπουργοί,

Συνεχώς επαναλαμβάνετε ότι για πρώτη φορά οι ανασφάλιστοι απόκτησαν υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη από την Κυβέρνησή σας. Βέβαια, επιμελώς, ξεχνάτε ότι σας «πρόλαβαν» δύο υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα το 2013-2014. Μελετώντας όμως τον τρόπο κατανομής των πιστώσεων του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017, του Υπουργείου Υγείας, σε επιμέρους κωδικούς εξόδων (2323 ΚΑΕ), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον κωδικό που αφορά την επιχορήγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης των οικονομικά αδυνάτων (δηλαδή των ανασφαλίστων), είδαμε ότι αντιστοιχεί το ποσό του 1.000.000,00 Ευρώ!! Αυτή η «πλούσια» και κοινωνικά ευαίσθητη επιχορήγηση αντιστοιχεί σε περίπου 2.000.000 ανασφάλιστους, δηλαδή κάνετε κοινωνική πολιτική δίνοντας το εξευτελιστικό ποσό του 0,5 ευρώ για τον κάθε ανασφάλιστο συμπολίτη μας!!

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:
Αν αυτό δεν είναι μια τεράστια πολιτική απάτη και μια τεράστια κοροϊδία προς τους χιλιάδες ανασφάλιστους, τι σκοπεύετε να κάνετε έτσι ώστε να στηρίξετε πραγματικά τους ανασφάλιστους μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας και εφόσον σταματήσετε πρώτα, βέβαια, να κομπορρημονείτε περί κοινωνικής πολιτικής;
Αν δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής (άρα υπάρχουν πλασματικά στοιχεία προϋπολογισμού υγείας) δώστε μας το πραγματικό κόστος περίθαλψης των ανασφάλιστων και από ποιους κωδικούς το εξασφαλίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου