Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μικτά κλιμάκια ελέγχου θα σαρώσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι αναζητούν οι νέες ομάδες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς διαφθοράς, τα μικτά κλιμάκια ελέγχου που θα δημιουργηθούν.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να δημιουργηθούν μικτά κλιμάκια ελέγχου όλων των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας, προκειμένου να εξετασθούν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα κατασχέθηκαν πρόσφατα από τους εισαγγελείς διαφθοράς από τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η σχετική απόφαση ελήφθη σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ενώ επικεφαλής της έρευνας των μικτών κλιμακίων θα είναι η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Στην έρευνα και στα μικτά κλιμάκια πρόκειται να συμμετάσχουν εκτός των άλλων ελεγκτές της Οικονομικής αστυνομίας αλλά και του ΣΕΥΥΠ (οι γνωστοί «ράμπο Υγείας»), το οποίο και ανέδειξε το θέμα των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τι ερευνάται

Η νέα πιο εστιασμένη έρευνα γίνεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί, ενώ όπως έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, στόχος είναι να μην παγώσει η έρευνα και να εξετασθούν σε βάθος όλα τα στοιχεία καθώς φαίνεται ότι η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί προτεραιότητα για την εισαγγελία διαφθοράς.

Αυτό που θα εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα μικτά κλιμάκια των εκλεκτών είναι εκτός από τα κονδύλια που δόθηκαν σε ΜΜΕ και πως αυτά συνδέονται πιθανώς με την προώθηση διαφόρων συμφερόντων, αλλά και οι προσλήψεις που τυχόν έγιναν με παράνομο ή παράτυπο τρόπο.

Εξάλλου είναι γνωστό πως το ΚΕΕΛΠΝΟ επί σειρά ετών αποτελούσε το νούμερο ένα Οργανισμό, για την τοποθέτηση «δικών μας παιδιών» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κάτι που δε φαίνεται και σήμερα να έχει εξαλειφθεί πλήρως. Διαβάστε ΕΔΩ ένα αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr το οποίο βέβαια δε διαψεύστηκε ποτέ από το υπουργείο Υγείας, αλλά αντίθετα επιχειρήθηκε να δοθεί και η σχετική επιχειρηματολογία στη Βουλή περί αναγκαιότητας των προσλήψεων: «Τρεις σκιώδεις προσλήψεις στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ δια χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο και οι μισθοί»

Παράλληλα όμως τα μικτά κλιμάκια θα ερευνήσουν με κάθε τρόπο από τα κατασχεμένα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κονδύλια που πέρασαν μέσα από τον φορέα αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται.

Ταυτόχρονα αξιοσημείωτο είναι όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι ορισμένα αρχεία κρίσιμων περιόδων φαίνεται να έχουν κάνει φτερά. Γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αρμοδίους για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Γι αυτό και θα εξετασθούν λεπτομερώς αυτές οι περίοδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου