Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

«Στενάζει» το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» από ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά

Στάση Εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου οι εγραζόμενοι στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και την ανεπαρκή χρηματοδότηση. Παράλληλα ζητούν να ανακληθεί η συγχώνευση της Καρδιολογικής Μονάδας και Υπομονάδας καθώς και να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα και υλικά.
Health view.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κενές παραμένουν περισσότερες από 360 οργανικές θέσεις (ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι μεγαλύτερες), με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες αδειών, και κυρίως την ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφαλείας εργαζομένων και ασθενών.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο «στενάζει» από τις ελλείψεις σε υλικά και τα προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη μη λειτουργία του ενός αξονικού και την επιβάρυνση του δεύτερου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαράδεκτης κατάστασης στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ είναι ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, ότι συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό. Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10 ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου