Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο ΕΦΚΑ έφερε τη διάλυση του ΤΣΑΥ! Δείτε τι περνούν οι υγειονομικοί στην Πάτρα

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ο ΕΦΚΑ που μπήκε στη ζωή μας από τις αρχές του νέου χρόνου, έφερε και διάλυση όπως φαίνεται των παλαιών Ταμείων όπως είναι το ΤΣΑΥ.

Αυτό καταγγέλλουν όλοι οι υγειονομικοί φορείς της Αχαΐας οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση, στηλιτεύουν το γεγονός της «απορρύθμισης» του Ταμείου των Υγειονομικών λόγω της άφιξης του ΕΦΚΑ.

Οι υγειονομικοί φορείς της Αχαΐας (γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι αλλά και κτηνίατροι) καταγγέλλουν ότι λόγω της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο, οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ έχουν αποδιοργανωθεί πλήρως και κανείς δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Όπως σημειώνουν: «Με την έλευση της νέας χρονιάς, μία απίστευτη ταλαιπωρία βρήκε τους υγειονομικούς της περιοχής μας, καθώς το γραφείο του ΤΣΑΥπαρουσιάζει παντελή εικόνα διάλυσης, έχοντας κλείσει κυριολεκτικά την πόρτα του επανειλημμένα και επαναλαμβανόμενα σε διαφορετικές ημέρες, χωρίς καμία ειδοποίηση στους θεσμικούς φορείς των υγειονομικών της περιοχής, δημιουργώντας μία απίστευτη ταλαιπωρία σε ιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους και κτηνιάτρους».

Και βέβαια όσοι υγειονομικοί θέλησαν να να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα, να ενημερώσουν την ασφαλιστική ικανότητά τους, να τακτοποιήσουν τις συνταξιοδοτικές ή άλλες υποθέσεις, βρέθηκαν κυριολεκτικά μετέωροι, καθώς «δεν μπόρεσαν να αλιεύσουν καμία εξυπηρέτηση ούτε τηλεφωνικά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες από τα κεντρικά της Αθήνας, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση της υπηρεσίας στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους».

Πως το εξηγούν αυτό οι κλάδοι; «Λόγω της έλευσης του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και της διάλυσης των πρώην ασφαλιστικών ταμείων, η μεταβατική περίοδος δημιουργεί ένα σοβαρό κενό όπου κανείς προϊστάμενος ή διευθυντής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, ούτε ανευρίσκονται τρόποι αντιμετώπισης των διαδικαστικών / διοικητικών θεμάτων».

Γι αυτό και οι: Άννα Μαστοράκου – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Ανδρέας Σοφιανόπουλος – Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας, Γεώργιος Μουτούσης – Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαίας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος – Πρόεδρος παραρτήματος Δυτικής Ελλάδος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, απαιτούν:

την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του γραφείου του ΤΣΑΥ, «επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματος επί διοικητικών ή νομικών ενεργειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου