Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Οι γιατροί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις πινακίδες των ιατρείων εξαιτίας της ολιγωρίας της πολιτείας να επιλύσει το ζήτημα


Η Ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε τη λύση

Η απομάκρυνση των επιγραφών- πινακίδων των ιατρείων στον Δήμο Αθηναίων έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους ιατρούς μέλη μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας αγνοεί προκλητικά τις δεκάδες επιστολές που έχει αποστείλει ο ΙΣΑ σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των ιατρείων, πλην όμως ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το Δ.Σ. του ΙΣΑ, έχοντας εξετάσει κατ’ επανάληψη την πραγματική κατάσταση στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης και διαφήμισης και μετά από επισταμένη μελέτη της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη από έτη αποφασίσει ότι καθίσταται αναγκαία η τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας περί των «επαγγελματικών πινακίδων» των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και εν γένει των διατάξεων περί ιατρικής διαφήμισης.

Η ολιγωρία όμως του Υπουργείου Υγείας είχε ως αποτέλεσμα να δικαστούν μέλη μας για την τοποθέτηση των πινακίδων αυτών, καθότι το ζήτημα γνωστοποιήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, με αποτέλεσμα οι ιατροί να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ εκπροσώπησε τους ιατρούς οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν, πλην όμως αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε μια ιδιαιτέρως ψυχοφθόρα διαδικασία.

Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ της τάξης και της εφαρμογής του νόμου πλην όμως, αντιτίθεται στην επιλεκτική εφαρμογή του σε βάρος κάποιων ιατρών.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να δώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο εντόπισε η Ελληνική Δικαιοσύνη αθωώνοντας τους ιατρούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου