Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τα νοσοκομεία ζητούν σήμερα λύσεις



ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΑΚΗ
http://www.eleftheria.gr

Με αφορμή την επίσκεψη του αν. υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στη Λάρισα, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζω στη Λάρισα τον αν. υπουργό Υγείας κ. Πολάκη και εύχομαι φεύγοντας, να έχει δώσει λύσεις και απαντήσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα των Νοσοκομείων της πόλης μας και να μην αναλωθεί στη γνωστή επικοινωνιακή τακτική, στην οποία “διαπρέπει” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Περιμένω να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα επιβίωσης, που δημιουργούν οι σημαντικά μειωμένοι προϋπολογισμοί των δύο Νοσοκομείων, με συνέπεια τις μεγάλες ελλείψεις υλικών.

Αναφορικά με τα εγκαίνια του Γραμμικού Επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που εξασφάλισε και προώθησε η Κυβέρνηση Σαμαρά, “παλιά σας τέχνη κόσκινο”!

Όσο για τη “νεοϊδρυθείσα” Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, θα περίμενα εγκαίνια ουσίας και όχι ονοματοδοσίας.

Περιμένω να λειτουργήσει άμεσα ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 10 Αυγούστου!

Περιμένω από τον αν. υπουργό Υγείας να εξηγήσει γιατί, ενώ ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, που έχει εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εδώ και δέκα (10) μήνες διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν εκτελούνται μαγνητικές μαστογραφίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Να δώσει εξήγηση για τον παροπλισμό του νέου εξοπλισμού για τις μαγνητικές αγγειογραφίες ή για τα αυξημένα προβλήματα στο Τμήμα Αιμοδοσίας.

Περιμένω να δώσει λύση στις ελλείψεις προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα, που «αναγκάζει» σε διπλοβάρδιες τους εργαζόμενους στον αξονικό – μαγνητικό τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Και τέλος, περιμένω από τον κ. Πολάκη να εξηγήσει στους πολίτες αν είναι ευχαριστημένος ο ίδιος από την προσέλευση των γιατρών στα ΤΟΜΥ, όταν είναι εμφανές πως οι επιστήμονες γυρνούν την πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης.

Παραμένει γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα δύο Νοσοκομεία μας όπως και η πλειοψηφία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Οι πολίτες της Κεντρικής Ελλάδας περιμένουν λύσεις σήμερα, κ. υπουργέ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου