Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

“Γης Μαδιάμ” από τη νεροποντή το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης


Αποτέλεσμα εικόνας για κέντρο υγείας σαμοθράκη


Πολύ σοβαρές ζημιές υπέστη το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

Το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε, ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει να κάνει απάντληση υδάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

“Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία του ΚΥ έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αριστοτέλους.

Το μεσημέρι της Τρίτης στο νησί μετέβησαν με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο Αναπληρωτής ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγεία, Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Άμεσα απεστάλη φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του ΚΥ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) με στόχο να εξακριβωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του ΤΕΠ, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ακόμη, δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ. “Η μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου”διαβεβαιώνει σχετικά το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο τεχνικών από την 4η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του ΚΥ, το έργο ανακατασκευής του οποίου θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα μέσω ένταξής τους στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου