Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Πρόεδρος Φυσικοθεραπευτών: «Δουλεύουμε υπέρ πίστεως και πατρίδος»

Της Γεωργίας Σκιτζή - Healthweb

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φυσικοθεραπευτές που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, καθώς όπως καταγγέλλει αποκλειστικά στο healthweb.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης η κατάσταση με τις πληρωμές έχει βγει εκτός ορίων και ξεπερνά την ανθρώπινη λογική. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει: « Τρεις με τέσσερις μήνες το χρόνο δουλεύουμε δωρεάν! Αυτό δεν είναι εργασία, είναι δουλεία!

Σύμφωνα με έρευνα που έχουμε διενεργήσει το 50% των επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία, τον ΕΦΚΑ, το ενοίκιό του και όλα τα πάγια έξοδά του!» Και εξηγεί στο healthweb.gr ότι ο ΕΟΠΠΥ δεν τους αποζημιώνει για όλους τους μήνες και αυτό γιατί υπάρχει υπέρβαση στον προϋπολογισμό! Οργισμένος διερωτάται: « Και τι φταίμε εμείς που αρρωσταίνουν περισσότεροι άνθρωποι; Εμείς γνωρίζουμε μόνο ένα πράγμα. Να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον άρρωστο και αυτό κάνουμε! Ζητάμε από το κράτος να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε! Δεν μπορούμε άλλο να δουλεύουμε υπέρ πίστεως και πατρίδος!».

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος Των Φυσικοθεραπευτών του περιφερειακού τμήματος της Λέσβου, Ιωσήφ Γαληνός αναφέρει: «είμαστε απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2017, περιμένοντας να πληρωθούμε τουλάχιστον έναν μήνα για να μπορέσουμε κι εμείς να καλύψουμε πάγια έξοδα της επιχείρησής μας». Και προσθέτει: «Από τους 12 μήνες παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πρέπει με 5,18 μήνες που θα πληρωθούμε για την εργασία μας να πληρώσουμε 12 μήνες λειτουργικά έξοδα και να εξασφαλίσουμε ένα ποιοτικό επίπεδο ζωής για την οικογένειά μας, δηλαδή η καθαρή πληρωμή ανέρχεται στους 5,18 μήνες τον χρόνο!».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!!!!ΤΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ !!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ "ΨΗΝΟΝΤΑΙ "ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΧΟΙ -ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή