Οι περιπτώσεις χρηματισμού είναι πολύ περισσότερες, αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η παραοικονομία στον χώρο της Υγείας αγγίζει ετησίως το 1,5 δισ. ευρώ.
IATRONET
Πληθαίνουν τα περιστατικά σύλληψης γιατρών για “φακελάκι” σε δημόσια νοσοκομεία.
Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη την Πέμπτη ένας 66χρονος γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία.
Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε από 41χρονη Ελληνίδα ασθενή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, για χειρουργική επέμβαση στην οποία θα προέβαινε.
Αστυνομικοί προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν σε συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γιατρού, του το παρέδωσε μέσα σε φάκελο.
Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 66χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210.8779700 και στο 10301.
Περιστατικά
Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί περιπτώσεις συλλήψεων επίορκων γιατρών.
Τα Χριστούγεννα είχαν συλληφθεί δύο γιατροί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε νοσοκομεία της Αθήνας και της βόρειας Ελλάδας.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και γιατρός του ΚΑΤ και τον Οκτώβριο γιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Οι περιπτώσεις χρηματισμού είναι πολύ περισσότερες, αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκτιμάται πως η παραοικονομία στον χώρο της Υγείας αγγίζει ετησίως το 1,5 δισ. ευρώ.
Το σύστημα παραμένει διαβλητό παρά τη "λίστα χειρουργείου", την οποία παρακάμπτουν γιατροί βαπτίζοντας έκτακτα τα τακτικά περιστατικά, σύμφωνα με καταγγελία του γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Δημ.Κ.
Τι λε ρε.....παιδί μου ! Αυτή είναι η Δημόσια Υγεία που προωθούν οι .....χρΕΟΠΥΥδες για το .....καλό του ασφαλισμένου ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέφτω από τα σύννεφα.Γίνονται τέτοια πράγματα στο ΕΣΥ;Ψάχνω να βρω την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά δεν τη βρίσκω.Αν ήταν για το ΤΟΜΥ ή τους οικογενειακούς ιατρούς θα είχε βγάλει τρεις ανακοινώσεις όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφή66/χρονος .... Γιατί δεν σκέφτεσθε λογικά. Τόσα χρόνια μόνιμος σε δημόσιο νοσοκομείο. Τόσα χρόνια φακελάκια. Τόσα χρόνια ατιμωρησία. Τόσα χρόνια αναξιολόγητος. Τόσα χρόνια έμαθε σ'ένα τρόπο ζωής. Έμαθε να δουλεύει έτσι. Εμαθε η οικογένειά του να περνάει πλούσια. Εμαθε να καμαρώνει που τα κατάφερε στη ζωή του. Εμαθε τι κάνουν και οι συνάδελφοί του στο ΕΣΥ ,ανάλογα με την ειδικότητά τους. Από φάρμακα, υλικά, μελέτες,κλπ κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα τι να κάνει; Να πάει με τη λίστα χειρουργείου;; Να αρκεσθεί στο μισθό των 2000 ευρώ; Τόσα θέλει η γυναίκα του για μανικιούρ-πεντικιούρ, κομμωτήριο,γυμναστήριο, κρέμες.... Αφήστετον το φουκαρά....