ΠΕΣΕΚ
1. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωράει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πίσω από τις συμβάσεις αυτές κρύβονται η διάλυση της Δημόσιας δωρεάν υγείας και η περαιτέρω αφαίμαξη του λαού. Συγκεκριμένα:
· Οι συμβεβλημένοι γιατροί θα δέχονται για 4 ώρες την ημέρα τους ασθενείς- 20 ώρες την Εβδομάδα- και μέχρι 16 επισκέψεις εντός του 4ώρου. Μετά τη συμπλήρωση των 16 επισκέψεων οι ασθενείς που πρέπει να εξετασθούν θα πληρώνουν οι ίδιοι την επίσκεψη. Επίσης εκτός 4ώρου οι ασθενείς θα πληρώνουν οι ίδιοι την επίσκεψη στο γιατρό.
· Όσοι έχουν ανάγκη για κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη της επίσκεψης.
· Κάθε οικογενειακός γιατρός θα έχει υπό την εποπτεία του 2250(!) άτομα
2. Είναι φανερό ότι η θέσπιση του οικογενειακού Γιατρού δεν αποβλέπει στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού είναι ολοφάνερο ότι μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια που καθορίζει το Υπουργείο Υγείας ο οικογενειακός γιατρός είναι αδύνατο να εξετάζει όλους τους ασθενείς. Για μια ακόμη φορά ο λαός καλείται να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη του και να ενισχύει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς σύνδεση με Νοσοκομεία και με Νοσοκομειακή περίθαλψη είναι εξαπάτηση του λαού και πρώτοι πρέπει να καταγγείλουν το θεσμό οι Ιατρικοί σύλλογοι και οι Γιατροί.
3. Οι συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί και όλοι οι συνταξιούχοι, που έχουν πληρώσει για την περίθαλψή τους ως εργαζόμενοι και συνεχίζουν δυστυχώς να πληρώνουν και ως συνταξιούχοι, καταγγέλλουν την υποκρισία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι ένα ακόμη μέτρο για να φορτώσει τις δαπάνες για τη υγεία στους ίδιους τους ασθενείς και να κάνει συνένοχους στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και τους Γιατρούς.
4. Απαιτούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δωρεάν πλήρη Νοσοκομειακή περίθαλψη. Μια ζωή πληρώναμε για να έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να απαλλαγεί από εμάς , για να αυξήσει τα ματωμένα πλεονάσματα.
Η οργή των συνταξιούχων θα ξεσπάσει. Κανένας δεν μπορεί να μας εμπαίζει.
Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ
Πλατς πλούτς πλιτς πλοτς........μα βρέχει ροχαλες στο ΥΠΥΓ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΡΙΖΑ: Η Ελπίδα (για τον Ιδιώτη!) Έρχεται !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΡΧΟΝΤΕΣ! ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΥΡΙΖΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΘΥΜΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΝ ΑΝΗΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ! ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΛΕΜΠΑ", ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΥΤΤΑΖΑΝ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΕΙΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφή11:06 ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑΝ.
ΔιαγραφήΘα σε βοηθουσε στη ζωη σου , αν μαθαινες και λιγη ορθογραφια . Ετσι θα μπορουσες να ξερνας χολη πιο κοσμια . Ενας παθολογος που αρνουνταν να κοψει πλασματικες επισκεψεις .
ΔιαγραφήΑν δεν καταλάβει ο ασθενής οτι η ασφάλεια που πληρώνει για την υγεία του χρειάζεται προστασία πρωτίστως από τον ίδιο τον ασφαλισμένο,δεν θα είναι ποτέ αρκετή για όταν την έχει πραγματική ανάγκη.Γινόντουσαν σπατάλες και γίνονται ακόμη. Και τώρα που δεν υπάρχει βιβλιάριο και ούτε κάρτα ακόμη χειρότερα. Τώρα με το ΑΜΚΑ είναι πολύ εύκολο να γραφεί οτιδήποτε και ακόμη εν αγνοία του ασθενούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΠΦΥ και το σύστημα του οικογενειακού γιατρού σκοπεύει στη συγκράτηση της περιπλάνησης των ασθενών όπου αυτοί από μόνοι τους επιλέγουν να πάνε και πολλές φορές λάθος και χωρίς αποτέλεσμα.
Τώρα τι γίνεται με το γιατρό; Είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού; Από την ικανότητά του θα φανεί γρήγορα το πόσο μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είναι εύκολη δουλειά.Αλλά το ποιό σημαντικό είναι τι χαρακτήρα έχει.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται οτι είναι λίγοι οι σωστοί τόσο στην ποιότητά τους ως γιατροί,όσο και ως άνθρωποι.
Οι διαφωνούντες για το σύστημα της ΠΦΥ δεν έχουν προτείνει ακόμη τίποτα πιό σωστό. Εχουν μόνο αιτήματα συμφεροντολογικά.