Πιο εύκολη τη ζωή των ασφαλισμένων, αλλά και των παρόχων, φιλοδοξεί να κάνει ο ΕΟΠΥΥ, με την ψηφιακή «μεταμόρφωση» του Οργανισμού που υλοποιείται βάσει ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου.
Onmed.gr
Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανασχεδιασμό των υφιστάμενων διαδικασιών και βελτιστοποίηση των παραδοσιακών μεθόδων, εισάγοντας στη λήψη αποφάσεων εφαρμογές στατιστικής και πληροφορικής.
Ήδη από την 1η Ιουλίου 2018, λειτουργεί στη νέα, αναβαθμισμένη του μορφή ο Ασφαλιστικός Φάκελος Ασθενούς. Στο φάκελο αυτόν καταγράφονται όλες οι υπηρεσίες που έχει λάβει ο ασφαλισμένος από παρόχους του ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα όλες οι δαπάνες του Οργανισμού για κάθε πολίτη, ανά κατηγορία δαπάνης. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ελέγχουν δηλαδή τι είδους δαπάνες, πότε και από ποιον παρόχο έχουν καταχωριστεί στον ΑΜΚΑ τους, καθώς θα καταγράφονται όλες οι ιατρικές επισκέψεις, οι εκτελούμενες συνταγές, οι εξετάσεις, οι νοσηλείες, οι παροχές ειδών όπως τα γυαλιά οράσεως, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα κλπ.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν αναγνωρίζει κάποια δαπάνη που έχει καταγραφεί στο φάκελό του, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αιτιολογημένη δήλωση εναντίωσης μέσα από ειδικό πεδίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το σύστημα θα «μπλοκάρει» αυτόματα την πληρωμή της συγκεκριμένης δαπάνης, με αποτέλεσμα ο πάροχος να μην μπορεί να την υποβάλει προς εκκαθάριση, ή εφόσον έχει ήδη υποβληθεί, να μην μπορεί να εκκαθαριστεί.
Για να διασφαλίζεται, όμως, και η ενδεχόμενη κακόβουλη χρήση της δήλωσης εναντίωσης, ξεκινά σε ένα περίπου μήνα, πιλοτικά, η ψηφιακή υπογραφή του ασφαλισμένου. Πρόκειται για σύστημα ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιείται ήδη από τις τράπεζες. Ο ΕΟΠΥΥ θα έχει αποθηκευμένη την ψηφιακή υπογραφή του πολίτη. Επομένως, κάθε φορά που ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει κάποια υπηρεσία από πάροχο του Οργανισμού, θα υπογράφει ψηφιακά (π.χ. με τη χρήση τάμπλετ). Έτσι, λοιπόν, θα αποδεικνύεται ότι ήταν ο ίδιος που έλαβε την παρεχόμενη υπηρεσία. Το πρόγραμμα της ψηφιακής υπογραφής αναμένεται να περάσει στην επόμενη φάση εφαρμογής του, μετά από τρεις μήνες.
Ο ΕΟΠΥΥ αναμένει να λειτουργήσει ο Ασφαλιστικός Φάκελος Ασθενούς ως ένα σημαντικό εργαλείο διαφάνειας και συμμετοχής στην άσκηση ελέγχου από την πλευρά των πολιτών. Ήδη, περίπου 600.000 πολίτες έχουν κάνει εγγραφή στον Ασφαλιστικό Φάκελο. Από τη Δευτέρα (16/07/2018), μάλιστα, θα ανοίξει και μία ακόμα εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για την αμφίδρομη επικοινωνία των ασφαλισμένων με τον Οργανισμό. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στον ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα ο Οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα, με την αποστολή μαζικών μηνυμάτων.
Πηγή: Cnn.gr
600000? Πριν έναν μήνα ήταν......60000!Μήπως απλά βάλατε ένα......μηδενικό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι στοιβες με τα τσουβαλια των υποβολων ακόμη χάσκουν στους διαδρόμους των χρΕΟΠΥΥδων και αυτοί ονειρεύονται ψηφιακές υπογραφες και tablet! Για να γίνει αυτό,πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις 11 εκ. υπογραφές αξιόπιστα και όλοι οι Πάροχοι να προμηθευτούν το νέο τερματικό! Αυτό θα γίνει σε......3 μήνες??? Βλαμενα......
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους 4 μήνες να υποθέσω ότι θα μας εξετάζει ο......Δρ Μακου στο διαστημοπλοιο Enterprise !Ίσως στο δεύτερο μισό του 2019 αρχίσει να λειτουργεί αλλά σε 3 μήνες δεν θα έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους 6 μήνες θα εμφανίζετε μπροστά μας......Ολόγραμμα όπως στο ......Star Wras !!! Ηλίθιοι ......τι να πεις!
ΔιαγραφήΕγώ πάντως δεν έχω δει ούτε......έναν από αυτες τις 600000! Και με απλή μέθοδο των τριών,θα έπρεπε ήδη αφού πρόκειται για το 1/8 των ασφαλισμένων και εγώ βλέπω 150 άτομα μεσοσταθμικα μηνιαία να συναντώ 8-9 περιπτώσεις κάθε μήνα! Για ένα σωρό μήνες! Άρα απλά λέτε ΛΑΜΑΚΙΕΣ προφανώς κάτι εντολήν των τετράποδων του ΥΠΥΓ!
ΑπάντησηΔιαγραφή