Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Κόντρα Πολάκη - Πατούλη για το Πειθαρχικό: “Ανήκω στον Σύλλογο Χανίων” - “Αγνοείς νόμο που ψήφισες”...



Για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα.

ΙΑΤRONET

Συνεχίζεται, με αμείωτη ένταση, η αντιπαράθεση έπειτα από τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τρίτη πως θα ελέγξει πειθαρχικά τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας χρήση του νόμου 4512/18.

Στην ανακοίνωση αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο facebook:

“Που 'σαι Πατουλη: είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με 'δικάσεις', όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της Υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό σύλλογο Χανίων, όχι στον ΙΣΑ”.

Στο σχόλιο του κ. Πολάκη απάντησε τη Μεγάλη Τετάρτη το προεδρείο του ΙΣΑ, κατηγορώντας τον πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των νόμων που ψηφίζει!

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Όσον αφορά την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, θα έπρεπε ως υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321, παράγραφος 1, του νόμου 4512/2018, που ψηφίστηκε επί υπουργίας του:

Για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα”...

Άγνοια

“Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει”, αναφέρει χαρακτηριστικά το προεδρείο του ΙΣΑ, για να σημειώσει:

“Είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κιμπουρόπουλου.

Είναι, επίσης, έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του.

Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του”.

Αντιδράσεις

Τα σχόλια του κ. Πολάκη έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Ενδεικτική η δήλωση του υπουργού Υγείας και πολιτικού προϊστάμενου του Παύλου Πολάκη, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος χαρακτήρισε τη δήλωση "άτυχη και αχρείαστη".

Δημ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από διπλα βιβλία,είναι γραμμένος και σε 2 ιατρικούς συλλόγους ταυτόχρονα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή