Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΕΔΕ κατά χειρουργών στο Ογκολογικό «Αγ.Ανάργυροι» – Σκοπιμότητες καταγγέλει η ΕΙΝΑΠ

Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Οψιμη 'Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά χειρουργού για παράβαση καθηκόντος εν ώρα εργασίας πριν από ... 3 χρόνια, διέταξε η Διοίκηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Αγ.Ανάργυροι". Την ίδια στιγμή, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλει σκοπιμότητες για να καλυφθούν προβλήματα λειτουργίας της κρατικής χειρουργικής κλινικής.

Οι γιατροί που εργάζονται στην κρατική χειρουργική κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Αγ.Ανάργυροι" (ΓΟΝΚ) διαμαρτύρονται έντονα τους τελευταίους μήνες για τις ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να εφημερεύουν σε εξαντλητικές βάρδιες. Στον αντίποδα, η Διοίκηση εξήγγειλε ... "ετεροχρονισμένη ΕΔΕ κατά των γιατρών της χειρουργικής, καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ, για συμβάντα εξαιρετικά παρελθόντος χρόνου".

"Με μεγάλη μας έκπληξη, μαθαίνουμε ότι αντί να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, με υπόδειξη της διοικήτριας του ΓΟΝΚ είχε ήδη δρομολογηθεί ΕΔΕ από την 1η Υ.Πε. κατά συναδέλφων της πρώτης χειρουργικής, για συμβάντα εξαιρετικά παρελθόντος χρόνου. Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη σπουδή για διενέργεια ΕΔΕ και την αδυναμία/ανικανότητα της διοίκησης να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει", αναφέρουν οι γιατροί της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Η συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τη Διοίκηση του Ογκολογικού "Αγ.Ανάργυροι"

Πρόσφατα κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισκέφτηκε το ΓΟΝΚ «Αγ. Ανάργυροι» και συζήτησε με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου για τα προβλήματα. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι τους τελευταίους μήνες, η κρατική χειρουργική κλινική εφημερεύει περισσότερο από την τοπική πανεπιστημιακή κλινική (διπλάσιος αριθμός εφημεριών).

Αν και οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ παραδέχονται ότι η πανεπιστημιακή κλινική είναι επιφορτισμένη με τα πιο βαριά χειρουργεία, ωστόσο, κρίνουν ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι γιατροί της κρατικής κλινικής καλούνται συχνά να συνδράμουν την πανεπιστημιακή, η οποία έχει και αυτή σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ αναφέρει: "Εκφράσαμε στη διοικήτρια την έντονη αντίρρησή μας για το θέμα και συνταχθήκαμε απολύτως με την άποψη των συναδέλφων μας χειρουργών του ΕΣΥ, που εξαναγκάζονται σε υπερεργασία. Αν πραγματικά η 1η Υ.Πε. και η διοίκηση του νοσοκομείου ήθελαν να επιλύσουν τα προβλήματα, θα έπρεπε ίσως να διερευνηθεί ο λόγος που συνεχίζει να παραμένει ο προσωρινά επιστημονικά υπεύθυνος (προσωρινά δεν σημαίνει μέχρι τη συνταξιοδότηση!) εδώ και δύο χρόνια", λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Η ΕΔΕ για χειρουργούς της πρώτης χειρουργικής κλινικής

Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση, σύμφωνα με τους γιατρούς της ΕΙΝΑΠ, αφορούσε γιατρό που σε χειρουργείο πριν από 3 χρόνια κατηγορήθηκε ότι δεν παρευρέθηκε. Η υπόθεση στη συνέχεια καταρρίφθηκε, καθώς όπως λένε οι γιατροί, ο χειρουργός αποδείχθηκε ότι απλά είχε για λίγο καθυστερήσει.

"Εντύπωση μας κάνει ότι επελέγη να πραγματοποιήσει την ΕΔΕ γιατρός που δεν έχει γνώση του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων", αναφέρουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ και καταλήγουν:

"Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στους συνάδελφους χειρουργούς ΕΣΥ του νοσοκομείου, τόσο για την άδικη ΕΔΕ που διεξάγεται σε βάρος τους, όσο για το αίτημά τους να εφημερεύουν ισομερώς με την πανεπιστημιακή κλινική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου