Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο Πολάκης αναθέτει καθήκοντα security στους νοσηλευτές

Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας κ. Πολάκης (δείτε εδώ), η οποία αναφέρεται στον έλεγχο των επισκεπτών και των αποκλειστικών στα Νοσοκομεία καθώς και της διακίνησης διαφημιστικού υλικού, ουσιαστικά ανατίθενται καθήκοντα security στους νοσηλευτές των κλινικών.

Ygeionomikoi.gr

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει ότι: «Την ευθύνη για την τήρηση των ανωτέρω, σχετικά με την παραμονή των συνοδών αλλά και των αποκλειστικών νοσοκόμων, καθώς και τον έλεγχο για μη διακίνηση διαφημιστικού υλικού για παροχή φροντίδας, έχει ο/η Προϊστάμενος/η ή ο/η υπεύθυνος νοσηλευτής/τρια βάρδιας του Τμήματος όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, καθώς και ο/η εφημερεύων κάθε φορά Τομεάρχης και το προσωπικό ασφάλειας του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται απασχόληση αποκλειστικών νοσοκόμων που δεν προβλέπονται από τον οικείο ονομαστικό πίνακα, ειδοποιείται η ασφάλεια του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής και σε περιπτώσεις μη απομάκρυνσής τους ειδοποιείται η ασφάλεια του οικείου Αστυνομικού Τμήματος».

Δεν φτάνει που το νοσηλευτικό προσωπικό έχει αποδεκατιστεί αριθμητικά και έχει εξουθενωθεί από την απουσία προσλήψεων ιδιαίτερα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, με αποτέλεσμα να τρέχει για να προλάβει έστω τα βασικά από τα νοσηλευτικά καθήκοντα, τώρα θα αναλάβει και ρόλο security σύμφωνα με τον κ. Πολάκη.

Πολύ περισσότερο όταν αυτό θα οδηγήσει τους νοσηλευτές σε αντιπαραθέσεις με τους ασθενείς και συνοδούς, με τους οποίους εκ του ρόλου τους θα πρέπει να διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Τέλος, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών αναγκάζεται να παραμένει δίπλα τους για να βοηθήσει στην φροντίδα τους. Παράλληλα οι ασθενείς πληρώνουν ακριβά για να έχουν φροντίδα από αποκλειστικές νοσοκόμες αλλά και για την ενοικίαση εξοπλισμού και υπηρεσιών όπως καρέκλες, τηλεοράσεις, ασθενοφόρα κλπ, γεγονός που καταρρίπτει το αφήγημα της Κυβέρνησης περί βελτίωσης της κατάστασης του υγειονομικού συστήματος και δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου