Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

O υπουργός Υγείας ακύρωσε παράνομα και πραξικοπηματικά τις εκλογές του ΠΙΣ

Πρακτικές ερντογανικού χαρακτήρα τείνουν να γίνουν καθημερινή ρουτίνα στο υπουργείο Υγείας. Ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη και υιοθετεί τις απολυταρχικές συμπεριφορές του. 

Ο υπουργός Υγείας (χωρίς πρόβλεψη από τον σχετικό νόμο) αποφάσισε να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και διέταξε την επανάληψή τους. Ωστόσο, ο νομοθέτης δεν του δίνει αυτό το δικαίωμα, παρά μόνο να ελέγξει εάν το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής έχει συνταχθεί νομίμως. Το οξύμωρο είναι πως στο νόμο δεν αναφέρεται καν η δυνατότητα επανάληψης εκλογών. 

Μάλλον, τα παραπάνω αφήνουν αδιάφορη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα έχει υπό τη σκέπη και τον έλεγχό της τους συλλόγους, ανά τη χώρα. Κι αν στον ΠΙΣ, η πλειοψηφούσα παράταξη ήταν δική της και όχι προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία... δεν θα χρειαζόταν να καταπατήσει το Νόμο. Η εξουσία στη Δημοκρατία εντάσσεται σε πλαίσιο και απορρέει από το Σύνταγμα. Όμως, η σημερινή κυβέρνηση -ακόμη μία φορά- αποκαλύπτει τον φασιστικό χαρακτήρα της, ο οποίος πηγάζει από το θαυμασμό που τρέφουν τα μέλη της για τους αριστερούς δικτάτορες και μετουσιώνεται σε πραξικοπηματικές ενέργειες. 

Κινείται παράνομα και καταχρηστικά, όπως ακριβώς ενήργησε και ο υπουργός Υγείας αγνοώντας όσα (προβλεπόμενα εκ του νόμου) έγγραφα του εστάλησαν ως αποδείξεις της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. 

Δεν θα έκανε το ίδιο όμως αν τις εκλογές στον ΠΙΣ κέρδιζε το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ προεδρείο. Τότε, θα ήταν ικανοποιημένος. Το πρόβλημά του, τώρα, είναι πως το εκλεγέν προεδρείου κέρδισε με 62% και το δικό τους πήρε μόλις 10%.

Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει πως θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

1 σχόλιο: