Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Συνολικά 6.102 φαρμακοποιοί έλαβαν πιστοποίηση για τη διενέργεια εμβολιασμών στα φαρμακεία, σε διάστημα μόλις 15 ημερών, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς.
Healthpharma.gr
Σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Βαλτάς, η συμμετοχή των Φαρμακοποιών στην πρώτη εξεταστική περίοδο ήταν τεράστια για τη διαδικασία Πιστοποίησης στους εμβολιασμούς. Ο πρώτος “κύκλος” διήρκεσε από 16 μέχρι και 31η Ιανουαρίου 2020.
Συνολικά, Εξετάστηκαν περισσότεροι από 6.000 φαρμακοποιοί από ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ, μέσω της οποίας γίνεται η πιστοποίηση, ανήλθε στους 9.331!
Από το σύνολο αυτό, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαλτάς, πραγματοποιήθηκαν 49.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ. Εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικά 2.325 φαρμακοποιοί (194 κατά μ.ο. ανά ημέρα).
Ο κ. Βαλτάς επισημαίνει ότι έχουν εξεταστεί συνολικά 6.379 φαρμακοποιοί, εκ των οποίων:
Οι 6.102 (ποσοστό 95,6%) έχουν ανταποκριθεί στις εξετάσεις επιτυχώς και οι 277 (ποσοστό 4,4%) έχουν αποτύχει. Συνολικά ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 96% (14/15 ερωτήσεις σωστές).
Όσον αφορά τη λήψη πιστοποιητικών εμβολιασμού:
– Έχουν σταλεί συνολικά 5.498 emails σε επιτυχόντες με το πιστοποιητικό τους.
– Έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό τους 4.523 φαρμακοποιοί (82.3% των απεσταλμένων).
Ο δεύτερος εξεταστικός κύκλος ξεκινά σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2020.
Η καινοτόμος αυτή διαδικασία έρχεται να επισφραγίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο μια από τις υπηρεσίες που διαχρονικά παρέχονταν από το Φαρμακείο και δεν αναγνωρίζονταν θεσμικά και να αναδείξει τον νέο υπεύθυνο ρόλο που θα διαδραματίσει ο Φαρμακοποιός στη σύγχρονη εποχή.
Οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία μέσα από τον χώρο του φαρμακείου τους σε διαφόρους τομείς της Δημόσιας Υγείας.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλλογος (ΠΦΣ) συνεχίζει τις δράσεις του για την επιμόρφωση των Φαρμακοποιών, σημειώνει ο κ. Βαλτάς μέσω ενός ολοκληρωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία, την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων κ.λπ.
“Είναι πεποίθησή μας ότι σε αυτόν τον νέο διακριτό θεσμικά ρόλο απαιτείται η ειλικρινής συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες υγείας, με βασικό προσανατολισμό τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον ασθενή”.
“Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και θα εμπλουτισθούν. Και αυτό γιατί το οφείλουμε στον Ασθενή, στην Κοινωνία, αλλά και στους ίδιους τους συναδέλφους που έρχονται μέσα από 10 σκληρά μνημονιακά χρόνια στα οποία το Φαρμακείο, αλλά και το φάρμακο, στοχοποιήθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι τους αναλογούσε”, καταλήγει ο κ. Βαλτάς.
'Aντε βρέ,άλλες 15 μέρες σεμινάρια, και μετά έτοιμοι για επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς. Υ.Γ το 96% επιτυχίας εντυπωσιακό,λίγο Σταλινικό όμως δεν σας φαίνεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ζωή.....λαμόγια οι φαρμακοτριφτες! Και .......πεινασμένοι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα που θα ανοιξουν φαρμακεια και οι φρουτεμποροι,να πιστοποιοιθουν και αυτοι να κανουν εμβολια,πανευκολο ειναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά υπάρχουν κάποιοι που κόπηκαν;πώς τα κατάφεραν;
ΑπάντησηΔιαγραφή