Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Δύο Έλληνες στο κρουαζερόπλοιο με τα κρούσματα κοροναϊού - Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν



Στη χώρα μας έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση προκύψει, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Σε επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess" στην Ιαπωνία, προχωρεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

"Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς", ανέφερε ο υπουργός.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην Carnival Corp και μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, καθώς ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, πριν το σκάφος πλεύσει, προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα υπουργό Υγείας, 70 νέα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 355.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε από τους πολίτες να μην υιοθετούν άκριτα όσα διαδίδονται.

Σημείωσε ότι εφόσον υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί άμεσα από το υπουργείο Υγείας.

Επισήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση προκύψει.

Πηγές: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου