Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Πέτσας για κορονοϊό: Δραματική πρόβλεψη για αύξηση στους θανάτους και στους διασωληνωμένους τις επόμενες ημέρες

 
Έκκληση στους πολίτες νεότερης ηλικίας ηλικίας να αποφύγουν να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερους αυτό το διάστημα απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1230. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200. Και από τις 490 απλές κλίνες, ξεπεράσαμε τις 1.500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου