Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ανεπάρκεια Διαχείρισης Part 1. Πλαφόν στις τιμές και επίταξη ιδιωτών ιατρών

Spiros Galanis - Γενικός Ιατρός - εκπρόσωπος ΠΙΣ

Ξεκινώ με τη σημερινή ανακοίνωση για ανώτατη τιμή σε εργαστηριακό έλεγχο για Covid σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ανώτατη τιμή η οποία είναι ίση με το κόστος των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια τα οποία σέβονται τη δουλειά τους και τον ασθενή με το να χρησιμοποιούν αξιόπιστα αντιδραστήρια.

Ανεπάρκεια γιατί? Δυστυχώς εκεί έξω δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι ο Ιδιώτης Ιατρός αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα προσέλευσης ασθενών προς τα νοσοκομεία. Αυτό την πρώτη φορά πέτυχε με το να αναλαμβάνει τη παρακολούθηση περιστατικών χωρίς να γνωρίζει αν πάσχουν από Covid ή όχι. Ανέλαβε μαζί και τη ψυχοφθόρα ευθύνη γιατί υπήρξε από τη Πολιτεία η παράκληση να βάλει πλάτη ο Ιδιώτης και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ. Και ο ιδιώτης ανταποκρίθηκε και μάλιστα άριστα. 

Τώρα σε αυτό το 2ο κύμα ανέλαβε και πάλι αυτή την ευθύνη (όσο και αν δεν αναγνωρίζεται) έχοντας όμως στη φαρέτρα του ένα έχτρα όπλο. Την διενέργεια τεστ σε ιδιωτικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας πλέον τον ασθενή γνωρίζοντας όμως με τι έχει να κάνει. Γνωρίζοντας αν κάποιος είναι θετικός ή όχι. Έτσι για ακόμη μια φορά βοήθησε στο να αποσυμφορηθούν τα επείγοντα των νοσοκομείων (Για όποιον διαφωνεί ας δει πόσα τεστ γίνονται στη περιοχή του και να τα συγκρίνει με τον αριθμό προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα του νοσοκομείου της περιοχής του. Δεν αναφέρομαι στα ΚΥ υγείας γιατί δυστυχώς σε αρκετά από αυτά λήψεις δε γίνονται.)

Και ενώ οι αξιέπαινοί συνάδελφοι του Δημοσίου, παλεύοντας και φτάνοντας, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όρια τους « Ξαφνικά » η Πολιτεία αποφασίζει να στερήσει από τον Ιδιώτη Ιατρό αυτό το όπλο βάζοντας ανώτατη τιμή στα τεστ την τιμή κόστους. Όπως καταλαβαίνεται αυτό οδηγεί αυτόματα στη διακοπή διενέργειας των τεστ μιας, ακόμη και να θελήσει ο ιδιώτης ιατρός να το κάνει σαν προσφορά στη κοινωνία θα βρεθεί και ζημιωμένος αφού θα πρέπει να βάλει χρήματα από τη τσέπη του για τα ΜΑΠ που πρέπει να χρησιμοποιήσει για τις λήψεις. 

Η ανεπάρκεια ή ανικανότητα( σιγά σιγά καταλήγω στο δεύτερο χαρακτηρισμό) διαχείρισης ή της αντίληψης του τι προσφέρει ο Ιδιώτης Ιατρός θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβειά στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων για διενέργεια τεστ. Και τότε θα μας επιτάξουν γιατί τα επείγοντα θα είναι υπερφορτωμένα λόγω της δικής τους αντιληπτικής ανεπάρκειας.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 1.CLAWBACK (2013-2019)- 120 ΔΟΣΕΙΣ(10 ΈΤΗ)2.CLAWBACK 2020 ΣΕ 12ΔΟΣΕΙΣ Η ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ(ΔΥΣΚΟΛΟ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ)3.ΦΕΚ 4586/16-10/20 τΒ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!! Ο ΕΟΠΥΥ ΔΥΝΑΤΑΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ 70%ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΑΠΑΝΗΣ...ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ!!!!!!ΟΥΔΕΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ???????ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?????ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ??????ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?????ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ????ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΘΑΨΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή