Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αλλαγές στα νοσοκομεία μετά τις Ευρωεκλογές – Οι καθυστερήσεις και οι οδηγίες Μαξίμου

Αλλαγές στα νοσοκομεία μετά τις Ευρωεκλογές – Οι καθυστερήσεις και οι οδηγίες Μαξίμου

Όλα τα σχέδια για τη βελτίωση και τις αλλαγές στα νοσοκομεία μετατίθενται για μετά τις Ευρωεκλογές

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Στις Ευρωεκλογές είναι εστιασμένη όλη η κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα όμως οι αλλαγές στα νοσοκομεία που έχουν προαναγγελθεί εδώ και καιρό, να μετατίθενται για μετά τις κάλπες.

Τους επόμενους 2 μήνες η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Υγείας ρίχνουν όλο το βάρος τους στη συγκέντρωση ψηφοφόρων και όχι στις μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, γεγονός βέβαια που δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Οι καθυστερήσεις στη βελτίωση των συνθηκών στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τους διοικητές νοσοκομείων που είναι σε αναμονή εδώ και μήνες ώστε να διαπιστώσουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται στο ΕΣΥ ή όχι, έχουν επιφέρει ένα περίεργο συνονθύλευμα δυσλειτουργιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να ρίξουν όλο το βάρος τους στον προεκλογικό αγώνα και να μεταφέρουν μόνο θετικές ειδήσεις σχετικά με το αντικείμενό τους.

Γι΄ αυτό άλλωστε τις επόμενες ημέρες και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα μιλά μόνο για θετικές ενέργειες που γίνονται στο σύστημα υγείας, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται βέβαια και η ανακοίνωση για πολλοστή φορά του προγράμματος των δωρεάν εξετάσεων στους πολίτες με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αναμένεται να γίνει σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, έχει ανακοινωθεί ήδη πολλάκις, και προς ώρας έχει περιοριστεί μόνο στις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, παρότι θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί ο προληπτικός έλεγχος και για άλλες ασθένειες, με βάση τις εξαγγελίες που είχαν γίνει.

«Παγωμένα» τα νοσοκομεία μέχρι τις Ευρωεκλογές

Το μόνο που φαίνεται πως θα γίνει στο εθνικό σύστημα υγείας πριν από τις ευρωκάλπες είναι να διοριστούν (ακόμη και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω) οι νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Πρόκειται για τα νέα στελέχη που θα περάσουν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα αναλάβουν πριν τις κάλπες ώστε αμέσως μετά να συνεχιστεί η διαδικασία για τους διοικητές των νοσοκομείων.

Κάτι βέβαια που αναμένεται να πάρει μήνες αφού παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν θα διοριστούν οι περισσότεροι πριν από τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στη βελτίωση των ίδιων των νοσοκομείων ο σχεδιασμός προβλέπει να γίνει μια πρώτη αρχική μελέτη μέσα στο καλοκαίρι ώστε από το φθινόπωρο να αρχίζουν να γίνονται κάποιες κινήσεις που θα σχετίζονται κυρίως με τις εφημερίες και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Πρόκειται άλλωστε για τη βιτρίνα των νοσοκομείων την οποία συναντούν οι ασθενείς όταν περνούν το κατώφλι του ΕΣΥ.

1 σχόλιο: