Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Νοσοκομείο Σάμου: Η μοναδική παιδίατρος έπαθε εγκεφαλικό!

Συντάκτης:
Virus

Η μοναδική παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» νοσηλεύθηκε στην Παθολογική Κλινική της υγειονομικής δομής με συμπτώματα εγκεφαλικού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπως ενημερώθηκε από την Ένωση Νοσοκομείων Ιατρών Σάμου ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού. Η γιατρός δήλωσε παραίτηση και η Κλινική μένει χωρίς μόνιμο ιατρό.

«Είναι αναμενόμενη συνέπεια, δυστυχώς της αναγκαστικής υπερ-εφημέρευσης και των εξαντλητικών ωραρίων των ιατρών! Οι συνεχείς ενοχλήσεις μας προς όλους τους υπευθύνους μέχρι τώρα δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Οι υπηρετούντες ιατροί στο νοσοκομείο μας συνεχώς μειώνονται αριθμητικά και οι υπεύθυνοι, αντί να προσπαθούν παντοιοτρόπως να το ενισχύσουν, στέλνουν τους ιατρούς του νομού με τη σύμφωνη έγκριση όλων από το ΚΥ Καρλοβασίου στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Σε έντονο τόνο ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου επισημαίνει, σύμφωνα με το τοπικό μέσο samosvoice.gr ότι η Παιδιατρική Κλινική δεν θα έχει πια μόνιμο γιατρό, ενώ και άλλα τμήματα βρίσκονται λίγο πριν το «λουκέτο» καθώς όσοι γιατροί έχουνε μείνει να υπηρετούν είναι σωματικά και ψυχικά εξασθενημένοι. Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται: «αν μας είχατε πάρει στα σοβαρά εξ αρχής και δεν αγνοούσατε τις επιστολές μας, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

1 σχόλιο:

  1. Επρεπε να ειχε φυγει και να ιδιωτευει ,αντι να υπονομευει την υγεια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή