Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ετοιμάζονται για εφημερίες και τα Κέντρα Υγείας – Αυτό είναι το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Ετοιμάζονται για εφημερίες και τα Κέντρα Υγείας – Αυτό είναι το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής εξετάζεται να ενταχθούν στις εφημερίες του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τα Κέντρα Υγείας της Αθήνας να ενταχθούν στο σύστημα εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει να μπούνε σε εφημερίες τα μεγάλα κέντρα υγείας του Λεκανοπεδίου προκειμένου να στηρίζουν τα νοσοκομεία που θα εφημερεύουν.

Με το σενάριο αυτό στα κέντρα υγείας θα μεταφέρονται τα πιο ήπια περιστατικά και οι περιπατητικοί ασθενείς ώστε να μην πηγαίνουν στα μεγάλα νοσοκομεία και δημιουργούνται ουρές αναμονής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή του προσωπικού και των ιατρικών ειδικοτήτων που διαθέτει το κάθε κέντρο υγείας ώστε να διαπιστωθεί ποια από όλα μπορούν να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Όλα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθούν μεταξύ άλλων αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του Αμαρουσίου και της Καλλιθέας.

Οι μονάδες που θα ενεργοποιηθούν για το σχέδιο, θα λειτουργούν έως τις 11 το βράδυ προκειμένου να συμβάλουν στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, σε κάθε ομάδα εφημερίας (σ.σ.: συνεφημερεύοντα νοσοκομεία που καλύπτουν όλη την Αττική) θα ενταχθεί και ένα Κέντρο Υγείας ώστε να μειωθεί η κίνηση στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό μελετά αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να πάψουν να υπάρχουν οι ουρές αναμονής και η ταλαιπωρία των ασθενών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες ώστε σε περίπου μισό μήνα να ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το νέο σύστημα.

Ενίσχυση με το ΝΙΜΤΣ

Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής που σήμερα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα με καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών, αναμένεται να ενισχυθούν με βάση τις ίδιες πηγές και με περισσότερα κρεβάτια από το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ τα οποία αναμένεται να εξασφαλιστούν το επόμενο διάστημα.

Έτσι μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι ο Ευαγγελισμός θα μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ, προκειμένου να μην αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους.

1 σχόλιο: