Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Προς ισχυροποίηση οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ

Προς ισχυροποίηση οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ

Τις επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας αναλαμβάνουν οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Αποφασισμένος να ισχυροποιήσει τον ρόλο για τους νέους Διοικητές ΥΠΕ φαίνεται να είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό σχεδιάζει να ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες προκειμένου το υπουργείο Υγείας να αναλάβει έναν πιο στρατηγικό ρόλο.

Ο υπουργός υγείας πάντως Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως μετά τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα περιορίσει τις επισκέψεις του σε διάφορες τοπικές μονάδες υγείας ανά την Ελλάδα, ώστε τη διαδικασία αυτή των επιτόπιων επισκέψεων να αναλάβουν οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Άλλωστε όπως φάνηκε και από τις τελευταίες επισκέψεις του στα νησιά, δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα για τον υπουργό Υγείας, αν σκεφτεί κανείς τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε διάφορα νοσοκομεία η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ

Και μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται πάντα ότι δεν ήταν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αλλά διάφοροι άλλοι τοπικοί παράγοντες, όμως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται πως ευνοούν τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες και το επόμενο διάστημα.

Γι’ αυτό όπως όλα δείχνουν οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών θα είναι εκείνοι που θα κληθούν άμεσα να επισκέπτονται τις μικρότερες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διαπιστώνουν από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Είναι εξάλλου και μέσα στα καθήκοντά τους…Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

1 σχόλιο: