Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Επιστολή ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για πλατφόρμα καταχώρησης ραντεβού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 24/08/2024

Προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ
Κοινοποίηση προς :
Υπουργείο Υγείας,
Ιατρικούς Συλλόγους
Ιατρούς μέλη ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Μετά απο την ενημέρωση σας προς τους συμβεβλημένους ιατρους με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στα προσωπικά μηνυματα της πλατφόρμας e-ΔΑΠΥ στις 12-08-2024, σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας καταχώρησης ραντεβού με ιατρούς ειδικοτήτων μέσω της ΗΔΙΚΑ (με ημερομηνία έναρξης σε λίγες ημέρες, δηλαδη 1-9-2024), θεωρήσαμε χρήσιμο να σας υπενθυμίσουμε και να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

Η λειτουργία πλατφόρμας καταχώρησης ραντεβού απο την πλευρα των ασφαλίσμένων και μέσω της ΗΔΙΚΑ προϋποθέτει δέσμευση συγκεκριμένου ωραρίου σε καθημερινή βάση, το οποίο θα συμπληρώνεται (πλήρως ή μερικώς) απο τα ραντεβού αυτά, με διάρκεια που θα ορίζεται απο την ΗΔΙΚΑ. Η συγκεκριμένη προύπόθεση δε συνάδει με τη σύμβαση που έχουν εδω και 12 χρόνια οι ιατροί ειδικοτήτων με τον ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει αμοιβή κατα πράξη και περίπτωση, με πλαφόν τις 200 επισκέψεις το μήνα. Το ιατρείο μας ειναι ιδιωτικό και παρέχουμε εώς και 200 επισκέψεις στους ασφαλισμενους του ΕΟΠΥΥ με την προνομιακή τιμη των 10 ευρω.

Επομένως, είτε θα πρέπει να προτείνετε άλλη μορφή σύμβασης, παρόμοια με αυτην των προσωπικών ιατρών, με ωράριο και αμοιβη αναλόγως των δηλωμένων ασφαλισμένων, και την οποία ο κάθε ειδικός ιατρός θα αποφασίσει ΑΝ επιθυμει να υπογράψει και να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, είτε με την παρούσα σύμβαση αυτό που ανακοινώσατε δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί. Οι συμβεβλημένοι ιατροί δε θα λειτουργήσουμε εξωσυμβατικά και θα συνεχίσουμε να τιμούμε την υπογραφή μας, όπως κάναμε ανελλιπώς (ακομα και σε πανδημίες, ακόμα και με αμοιβή επίσκεψης στα 10ευρώ μικτά) εδώ και 12 χρόνια. Περιμένουμε και αξιώνουμε το ιδιο και απο την πλευρά σας, τους αντισυμβαλλομένους.

Υ.Γ Εστω και την ύστατη στιγμή, ελπιζουμε να γίνεται αντιληπτό πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει τυχόν επιμονή σας στην εφαρμογή της ανέφικτης αυτης διαδικασίας, καθώς και το κύμα παραιτήσεων ειδικών ιατρων απο τη σύμβαση τους, αφήνοντας ακόμα περισσότερο ακάλυπτες περιοχες της χώρας απο αρκετές ειδικότητες. Αν είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον σας για την διαθεσιμότητα ραντεβού ιατρών ειδικοτητων και επισκέψεων για όλους τους ασφαλισμένους, θα σας προτείναμε να σκεφτείτε σοβαρά να επαναφέρετε την αμοιβή της επίσκεψης στα προ μνημονίων επίπεδα και να περιορίσετε το κύμα παραιτήσεων ιατρών απο τον ΕΟΠΥΥ, ειδικοτήτων που σε δημόσιες δομές δεν βρίσκει ο ασφαλισμένος ραντεβού “ούτε για αστείο”…

Μετά τιμής,
Εκ του Διοικητικού Συμβουλιου της ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ

3 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ....ΛΕΦΤΑ ΘΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....ΧαχαΧα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εδώ και δέκα χρόνια, με νόμο ψηφισμένο από την Βουλή των Ελλήνων, έχει το δικαίωμα της μονομερούς τροποποίησης των συμβάσεων. Απορώ πώς δεν το γνωρίζει αυτό η ΕΝ. Ι. ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή