Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ενημερωτική Επιστολή ΠΑΣΙΔΙΚ 06-04-2012



Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας έχει δεσμευτεί να σας παρέχει διαρκή πληροφόρηση για την εξέλιξη της προετοιμασίας και των διαβουλεύσεών του με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενόψει της εξαγγελθείσας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης, αναφορικά με την αναστολή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το διήμερο 09 και 10 Απριλίου.
Η προϋπόθεση που είχαμε θέσει ήταν ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν απτά δείγματα άμεσης πληρωμής κάποιων εκ των απαιτήσεων μας από τα ταμεία Ι.ΚΑ. και Ο.ΑΕ.Ε., θα προβούμε σε κινητοποιήσεις τις 2 προαναφερθείσες ημέρες, πλην όμως η εξέλιξη αυτή ( για κινητοποιήσεις ) έχει απομειωθεί, γιατί πολλά μέλη του Συνδέσμου, μας ενημέρωσαν ότι ήδη πληρώθηκαν ή ότι κλήθηκαν για να πληρωθούν τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2011 από το Ι.Κ.Α. Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΕ, ότι ξεκινάει και αυτός τις προσεχείς ημέρες να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς εμάς για το τελευταίο δίμηνο του 2011 και πιο συγκεκριμένα μας ανακοίνωσε ότι δόθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 10 εκατ. ευρώ από τις εισφορές του Ο.Α.Ε.Ε., εκ των οποίων τα 5,5 εκατ. ευρώ έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό για παρακλινικές εξετάσεις και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η πληρωμή του 90% των οφειλομένων, από τις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του Ο.Α.Ε.Ε..
Παράλληλα με την παραπάνω εξέλιξη, της αποπληρωμής δηλαδή μέρους των οφειλομένων αφενός και της άρνησης των αλυσίδων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αφετέρου, φαίνεται ότι πολλά μέλη μας επανεξετάζουν τις αποφάσεις τους για κινητοποιήσεις το διήμερο 9 και 10 Απριλίου.
Πάντως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, μετά και την απόφαση του Ι.Σ.Α. να καλέσει τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς να απέχουν από την συνταγογράφηση και την εκτέλεση των παραπεμπτικών και να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 9 Απριλίου 2012 και εκτιμώντας παράλληλα την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, για εξόφληση έως τις 10 Απριλίου των οφειλομένων στους κλινικούς ιατρούς, των κλινικών επισκέψεων που πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 , προτείνει προς τα μέλη του να ενεργήσουν κατά βούληση, δεδομένου ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, παρότι ξεκίνησαν να πληρώνουν αυτούς τους 2 μήνες (υλοποιώντας τα συμφωνηθέντα), οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προς τους παρόχους υγείας είναι πολύ μεγάλες (παραμένουμε για πέντε μήνες απλήρωτοι από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων) και μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί με υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ, η κατάθεση των παραπεμπτικών των ασφαλισμένων του που εξυπηρετήθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες τρέχοντος έτους, ούτως ώστε όλα τα ανωτέρω να οδηγούν το σύνολο των μελών μας στα όρια της επιβίωσης.
Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και παραμένουμε σε ετοιμότητα για ενέργειες και δράσεις ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας                               Ιωάννης Καραμηνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου