Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νοσοκομείο Έδεσσας: 1,8 εκατ. ευρώ το ύψος του σκανδάλου


Νοσοκομείο Έδεσσας: 1,8 εκατ. ευρώ το  ύψος του σκανδάλου

Στα 1.800.000 ευρώ εκτιμάται η οικονομική βλάβη που υπέστη το Νοσοκομείο Έδεσσας εξαιτίας των παράνομων προμηθειών σε ορθοπεδικά μοσχεύματα, αιμοστατικά και άλλα υλικά, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης. Το πόρισμα έχει ήδη μεταβιβαστεί στις ειαγγελικές αρχές μετά απο 6 χρόνια ερευνών!

Σύμφωνα με τον Διοικητή "παλιότερες έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση, διήρκησαν για πολλά χρόνια, περιέχοντας όλα τα ελλείμματα και τις αντιφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η έλλειψη τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας, το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο, η ατολμία, η ανικανότητα και η ασυνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξαν υπάλληλες δυναμικές σε υπερκείμενα συμφέροντα που τις περιθωριοποιούσαν. Συντελέστηκε η πειθαρχική διαδικασία στα πλαίσια της 3ης Υ.Πε. και άρθηκαν όλα τα εμπόδια για άμεση πειθαρχική κρίση όλων των ελεγχόμενων στελεχών από το ΚΠΣ.  Με εντολή μας ο Επιθεωρητής μετέβη στην Εισαγγελία της Έδεσσας, με σκοπό να παραδώσει το σύνολο των ευρημάτων και λοιπών στοιχείων, χωρίς να παραληφθούν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, που για λόγους μεγαλύτερης εγκυρότητας αναζήτησε την επίσημη Έκθεση.

Η προσπάθειά μας, δεν περατώνεται με την αποστολή των ευρημάτων στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή της Έδεσσας και της Πειθαρχική παραπομπή των εμπλεκόμενων νοσοκομειακών στελεχών. Αντίθετα θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών, ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας που ανέρχεται σε 1.800.000 €."
ΥGEIANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου