Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ποιος θα είναι υπουργός Υγείας στη νέα κυβέρνηση;




Μπορεί η εντολή του Λουκά Παπαδήμου να είναι “παρά τις εκλογές η κυβέρνηση να μη σταματήσει να εργάζεται”, οι περισσότεροι όμως έχουν ήδη το βλέμμα τους στραμμένο στη μέρα των εκλογών. Οι εμπλεκόμενοι της υγείας στρέφουν φυσικά το ενδιαφέρον τους στον πιθανό νέο υπουργόυγείαςκαι τα... στοιχήματα πέφτουν βροχή.
Ποια ονόματα παίζουν και ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Ανδρέα Λοβέρδου; Θα τρίβετε τα μάτια σας από τα ονόματα ...έκπληξη.

Όπως οι περισσότεροι υπολογίζουν, η 7η Μαΐου είναι εξαιρετικά πιθανό να βρει τη χώρα και πάλι με... δίχρωμη κυβέρνηση συνεργασίας εξαιτίας της μικρής πιθανότητας για αυτοδυναμία. Συνεπώς στην περίπτωση αυτή θα δούμε υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Τα ονόματα που παίζουν για τη θέση στην οδό Αριστοτέλους περιλαμβάνουν πολλά ονόματα.
Από τη ΝΔ, που τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις δείχνει να παίρνει... κεφάλι από το ΠΑΣΟΚ, πολλοί ελπίζουν να κατακτήσουν τη θέση του υπουργού.
Οι τομεάρχες υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μανώλης Αγγέλακας παίζουν στη σκακιέρα των διαδόχων, αλλά με μικρές πιθανότητες. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προτιμούσε ένα άφθαρτο πρόσωπο που να μην έχει περάσει από το χώρο τηςυγείαςμε υπουργική καρέκλα. Κάτι βέβαια που μάλλον θα αποδειχθεί δύσκολο καθώς ο ...πάγκος δε διαθέτει και πολλούς έμπειρους στο χώρο αυτό.

Βέβαια αρκετοί εκτιμούν ότι ρόλο θα παίξει και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος που κατέχει τη θέση του υφυπουργού στην κυβέρνηση συνεργασίας του Λ.Παπαδήμου. Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά ενώ είναι και ψυχίατρος στο επάγγελμα και γνωρίζει καλά τα θέματα, ανεξάρτητα αν ήταν αποστασιοποιημένος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα προς το παρόν για το υπουργείο Υγείας δε φαίνεται να έχουν μεγάλη σημασία καθώς το μέλημα των στελεχών του κινήματος είναι να ανεβάσουν τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις.

Βέβαια την έκπληξη σας την αφήσαμε για το τέλος...
Το μόνο όνομα που παίζει για τη θέση του υπουργού Υγείας είναι αυτό του ...νυν, του Ανδρέα Λοβέρδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιθανότητες σε περίπτωση που υπάρξει συγκυβέρνηση να κληθεί και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος να κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Υγείας.
Και αυτό επειδή είναι σε εξέλιξη διάφορα θέματα σημαντικά της υγείας. Εκτός αυτού τον Ιούνιο έρχεται η τρόικα για επανέλεγχο και ένα άλλο πρόσωπο δε θα προλάβαινε καν να ενημερωθεί. Και βεβαίως επειδή αν υπάρξει συγκυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς ενδεχομένως να μην ήθελε να “κάψει” στέλεχος της ΝΔ στο ηλεκτρισμένο αυτό πόστο.
Πηγές αναφέρουν πάντως ότι η συγκεκριμένη πληροφορία έχει φθάσει και στα αυτιά του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος τρέμει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι θα γίνει τελικά...η κάλπη θα το δείξει.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου