Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΧ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οδός: Σφακίων 32 - Χανιά Τ.Κ. 73134
Τηλ 28210-56.295 - fax 28210-56900
www. ishanion.gr - e-mail : isx@otenet.gr


Χανιά 11/04/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, μιλώντας τη Δευτέρα 9 Απριλίου στον ρ/σ «Ράδιο 9» και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «...στις περιοχές όπου οι γιατροί έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ θα κόψουμε τελείως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους γιατρούς. Ή θα συμβάλλεσαι με τον ΕΟΠΥΥ, ή δεν συνταγογραφείς για τον ΕΟΠΥΥ και μένεις απέξω. Ή θα κόψουμε τελείως την δυνατότητα συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική από τους γιατρούς της ειδικότητας που εκφράζουν απροθυμία.....»
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή τη στάση; Την ανάλγητη στάση του υπουργού απέναντι στους ασφαλισμένους ενός οργανισμού που τους ταλαιπωρεί με απίστευτο τρόπο εδώ και 3 μήνες; Τον σύγχρονο και επικοδομητικό τρόπο σκέψης του σε σχέση με τους γιατρούς και την όποια συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ; Τις απόλυτα δημοκρατικές του αντιλήψεις περί της ελευθερίας επιλογής ιατρού και της ελεύθερης δυνατότητας συνταγοράφησης που ο ίδιος είχε πρώτος αναγγείλει; Ή τέλος την καταπληκτική ευρηματικότητά του στην εξεύρεση επιχειρημάτων για να πείσει τους γιατρούς να συμβληθούν με ένα απαράδεκτο και ανίκανο σύστημα υγείας;
Όπως και να το δει κανείς τα λόγια του ανδρός μιλούν και εκφράζουν πρώτιστα τον ίδιο και τις ιδέες του. Οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν προβληματισμένοι τον κατήφορο λόγων και έργων αυτής της ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. Οι συνάδελφοί μας αγωνιούν για το μέλλον της Υγείας στη χώρα, ιδιαίτερα όταν για τόσο ευαίσθητα θέματα ακούν τέτοιες θέσεις και αντιλήψεις. Είναι πλέον καταφανές σε όλους ότι οι ταγοί της Υγείας του Ελληνικού λαού στο ΥΥΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, επιφορτισμένοι με την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, είναι κατώτεροι των περιστάσεων και επικίνδυνοι για το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μ . ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ. Μ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου