Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χωρίς δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο από Μ.Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!



 Η...Μεγάλη εβδομάδα των ασθενών! Από την τσέπη τους θα καλούνται να πληρώσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κάθε εργαστηριακό, ακτινολογικό αλλά και ιατρικό έλεγχο,  αφού ο  Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να σταματήσει την πίστωση στον Οργανισμό, μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Μετά τους Φαρμακοποιούς της Αττικής, τους Φυσικοθεραπευτές και τις Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με τους Εργαστηριακούς Γιατρούς και οι Κλινικοί Γιατροί της Αττικής κόβουν τους δεσμούς με τον ΕΟΠΥΥ διακόπτοντας και την πίστωση, διαμαρτυρόμενοι για τις συσσωρευμένες οφειλές.  
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς- μέλη του να απέχουν  από την εκτέλεση παραπεμπτικών και να  διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ  από τη Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλίου. 
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ οι 2.500 κλινικοί γιατροί που σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν πάρει ούτε 1 ευρώ τους τρεις μήνες λειτουργίας του νέου φορέα, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Γ. Βουδούρη, ενώ ο ΟΠΑΔ, ο κλάδος υγείας του οποίου ανήκει πλέον στον ΕΟΠΥΥ, συνεχίζει να οφείλει εκατομμύρια ευρώ σε κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς. 
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μιλά για προχειρότητα και ανευθυνότητα της πολιτείας, που οδηγεί στην εξαθλίωση τόσο τον υγειονομικό κόσμο όσο και τους ασθενείς. 
Ο κ.Πατούλης προτείνει οι ηγεσίες του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΠΥΥ να  αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να παραιτηθούν.
Την ίδια ώρα, στα όρια τους βρίσκονται οι εργαστηριακοί γιατροί, που προχωρούν, για πρώτη φορά, σε επ αόριστον αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από τη Μεγάλη Δευτέρα. Περίπου 700 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές δυόμιση ετών των ταμείων, οι κλάδοι υγείας των οποίων ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ. 
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, άλλα 700 είναι τα εκατομμύρια που οφείλουν στα μέλη τους τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου