Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κανονικά με πίστωση από σήμερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!



 Ξεκινούν  και πάλι σήμερα να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, μετά την πληρωμή μέρους των οφειλών από τον φορέα.
 Κανονικά θα εκτελούνται από σήμερα οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι Φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να αναστείλουν την άρση της πίστωσης στον Οργανισμό. 
Η απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά ελήφθη μετά τη σταδιακή πληρωμή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, κυρίως από ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, αλλά και με τα σκεπτικό της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εκφράζει την ελπίδα να επιδείξει «ευαισθησία απέναντι στον κλάδο και η πολιτική ηγεσία του τόπου, εξοφλώντας  όλες τις οφειλές των υπολοίπων ασφαλιστικών  ταμείων, για τα οποία εξακολουθούμε την άρση  της πίστωσης».
Γι αυτό και οι ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ και  Εμπορικής Τράπεζας θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα ασφαλιστικά τους Ταμεία.
Στο μεταξύ όμως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει μετά το Πάσχα καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμηνύει ότι αν δεν εξοφληθεί πλήρως ο κλάδος θα ξεκινήσουν απεργίες διαρκείας ακόμη και με λουκέτα στα φαρμακεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου