Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τρόμος στις Βρυξέλλες για τον εκλογικό κύκλο



Διακριτικά, αλλά με ανησυχία παρακολουθούν οι Βρυξέλλες τις προεκλογικές διεργασίες στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν κλείνει για το Καθολικό Πάσχα, οι μηχανισμοί δουλεύουν στο φουλ και οι αποδελτιώσεις και οι μεταφράσεις δηλώσεων, ομιλιών και τοποθετήσεων των Ελλήνων πολιτικών φθάνουν με email στους αξιωματούχους. 

Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι οι ψύχραιμοι υπολογισμοί των Βρυξελλών, με βάση και τα χρονοδιαγράμματα που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση, δείχνουν για κάλπες τη 13η Μαΐου. 

Είναι βεβαίως κοινό μυστικό ότι, μετά την αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, οι δανειστές μας δεν θα δυσαρεστούνταν καθόλου αν έβλεπαν ότι οι κάλπες στήνονταν όσο πιο αργά γίνεται, και εάν είναι δυνατόν τον Σεπτέμβριο. 

Η λογική πίσω από αυτήν την άποψη είναι ότι απαιτείται να περάσει από την παρούσα σύνθεση της βουλής (όπου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν την πλειοψηφία) το τσουνάμι των νέων μέτρων του Ιουνίου, τα οποία υπολογίζονται σε 11,5 δισ. ευρώ. 

Αυτό που φοβίζει τους εταίρους είναι μια πολυκομματική Βουλή, η οποία θα προκαλεί συνεχείς ενστάσεις στις διάφορες διατάξεις της νέας δανειακής σύμβασης αλλά και εμπλοκές στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου