Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αυξάνονται οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Λόγω της μείωσης των εσόδων των φορέων από τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές

Σε αύξηση των επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων προχωρά η κυβέρνηση κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού τρίτου τριμήνου 2012.

Αυξάνονται οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων
Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα στοιχεία θα περιλαμβάνουν πρόσθετους μη κατανεμημένους πόρους και θα εμφανίζουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση τις ροές πληρωμών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Οι αυξημένες επιχορηγήσεις προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα ταμεία στοχεύουν στην αναπλήρωση της μείωσης των εσόδων των φορέων από τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές.

Χθες εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για την παράταση στην ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στον νόμο 4075/12012, η οποία αφορά χιλιάδες επιχειρηματίες και επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο εφόσον ο διακανονισμός για τις ρυθμίσεις καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών γίνεται μέχρι τις 30/4/2012 (υποβολή αίτησης) θα ισχύει έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη, ενώ εάν γίνεται μετά τις 1/5/2012 δεν θα παρέχεται έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.

Ο διακανονισμός αφορά τα οφειλόμενα έως τις 31/12/2011, ενώ η καταβολή των από 1/1/2012 και μετά ασφαλιστικών εισφορών θα γίνεται χωρίς τη δυνατότητα παράλληλης ρύθμισης.
NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου