Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η τρόϊκα τραβά το…αυτί Λοβέρδου Κουτρουμάνη!


Φαρμάκι αποδεικνύονται τα φάρμακα για τους υπουργούςΥγείας και Εργασίας καθώς η τρόικα γίνεται πλέον εξαιρετικά πιεστική αλλά ακόμη και προσβλητική για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που δε λειτουργεί. 
 Σε… εφιάλτη μετατρέπεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη καθώς οι τροϊκανοί δε φαίνεται να αστειεύονται με το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής που περνά μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα. Με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς (που δημοσιεύεται στον Επενδυτή) ένας εκ των βασικών στελεχών της τρόικας ο Ματίας Μόρς επιπλήττει με το πιο προσβλητικό ύφος τους δύο υπουργούς για το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο λειτουργεί με προβλήματα ενώ τελικά ελάχιστοι γιατροί το χρησιμοποιούν.
Ο κ.Μόρς υπογραμμίζει ότι σε σχέση με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ελάχιστοι ιατροί του ΙΚΑ αξιοποιούν το σύστημα, γιατροί που αποτελούν και το βασικό κορμό του ΕΟΠΥΥ, ενώ μόνο το 12% των συνταγών είναι ηλεκτρονικές.
Ο τροϊκανός επισημαίνει ότι θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα ενώ ζητά και την επιβολή προστίμων στους γιατρούς που δε συνταγογραφούν ηλεκτρονικά όπως προβλέπεται και από νόμο που ψηφίστηκε.
Οι τροϊκανοί αμφισβητούν έντονα το γεγονός ότι η φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί το 2012 στα 2,88 δις ευρώ –όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση- από περίπου 3,7 δις που έκλεισε το 2011. 
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου