Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χωρίς κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι

Χωρίς κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι
Καμία εργαστηριακή και κλινική εξέταση δεν θα εκτελούν από τις 9 Απριλίου οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Η εντολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι σαφής: "πρέπει να αγωνιστούμε για να ξεφύγουμε από τον «Γολγοθά» και να αποτρέψουμε την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τους «μαθητευόμενους μάγους".Ο ΙΣΑ καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς μέλη του να απέχουν από την εκτέλεση των παραπεμπτικών και να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από 9 Απριλίου 2012.
Ο ιατρικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του και δεν θα επιτρέψει άλλο τον εμπαιγμό από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Για περισσότερο από δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτες οι παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ. Ενώ παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ο Φορέας δεν έχει καταβάλλει κανένα ποσό κατά τους τρείς μήνες της λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι :

« η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της πολιτείας οδηγεί στην εξαθλίωση τόσο των υγειονομικό κόσμο όσο και τους ασθενείς. Καλούμε εδώ και τώρα ή να βρουν τρόπους ν αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να παραιτηθούν. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του Φορέα ως ένδειξη συμπαράστασης είναι να μην παραλαμβάνει το μισθό της έως την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών στους υγειονομικούς. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας που πλέον ευθέως πορεύεται σε βάρος όλων των γιατρών αλλά και των ίδιων των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση και τον επαγγελματικό αφανισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου