Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για τον ΕΟΠΥΥ - Κλειστά τα φαρμακεία την Πέμπτη!


Ταλαιπωρία ξεκινά από αύριο για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σε άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του φορέα ενώ την Πέμπτη 5 Απριλίου βάζουν λουκέτο στα φαρμακεία τους.
Αιτία η μη αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη μηνών.
Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά: «Λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με το νόμο ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά προχωρούν από αύριο 4 Απριλίου 2012 σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν, και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».
Την πέμπτη 5 Απριλίου 2012 τα φαρμακεία της δύναμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου