Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΙΠΥ ΠΡΟΣ ΤΑΠΕΠΑ

Προς ΤΑΠΕΠΑ
Καραϊσκου 82 Πειραιάς 18532

Θέμα : Μείωση 20% επί τιμών κρατικού τιμολογίου

Υπ’ όψη Διοικητικού Συμβουλίου
Αθήνα 12-04-2012

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε την απαίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου σας για αδιάκριτες εκπτώσεις επί του συνόλου των Ιατρικών Πράξεων που πραγματοποιούνται στα Διαγνωστικά εργαστήρια των μελών μας.

Η απαίτηση μας ξένισε για τους παρακάτω λόγους.

1 Ζητάτε έκπτωση σε εξετάσεις όπως η Γενική ουρών και την ΤΚΕ που η τιμή τους είναι 1,76 , την Γενικά αίματος , χοληστερίνη , ουρικό οξύ 2,88, σάκχαρο , ουρία 2,26 , Απλές Ακτινογραφίες από 3,5 – 5 ευρώ κ.ο.κ. , εξετάσεις καθημερινές που είναι ζημιογόνες για το εργαστήριο.

2. Προφανώς δεν γνωρίζετε ή σκόπιμα αγνοείτε το γεγονός ότι το κόστος των Ιατρικών Εργαστηριακών πράξεων είναι σταθερό – στάσιμο από το 1991 (Χίλια εννιακόσια ενενήντα ένα) ενώ όλα τα άλλα κόστη που επιβαρύνουν την λειτουργία του εργαστηρίου έχουν ακολουθήσει τον πληθωρισμό.

3. Όλα τα μέλη σας ως εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και οι συνταξιούχοι σας στο ΙΚΑ που ήδη έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ όπου σύμφωνα με τον κανονισμό του είναι του υποχρεούμενοι να καταβάλλουν ως συμμετοχή το 15 % της αξίας του κρατικού τιμολογίου.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους πράγματι δεν κατανοούμαι την πρόταση σας . Η παροχή στον ασφαλισμένο σας , ως πρόσθετη τέτοια , θα έπρεπε να αναβαθμίζει και όχι να υποβαθμίζει την περίθαλψή του και είναι ακατανόητο να ζητάτε από εμάς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να υποβαθμίσουμε ποιοτικά τις υπηρεσίες μας..

Αν το Ταμείο πράγματι βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να γίνει με την επιβολή συμμετοχής στα μέλη σας ίσης με αυτή του ΕΟΠΥΥ χωρίς να θίξετε τις ήδη υποβαθμισμένες αμοιβές μας.

Η μοναδική παρέμβαση που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε , και είμαστε στη διάθεσή σας, είναι η έκπτωση πάνω από ένα ορισμένο τζίρο η αριθμό εξετάσεων των υψηλού κόστους μαγνητικών και αξονικών κατ αναλογία της συμφωνίας με τον ΕΟΠΥΥ το σχέδιο της σύμβασης του οποίου μπορούμε να το συζητήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση λόγω των αργιών του Πάσχα θα σας παρακαλούσαμε να αναστείλετε τις προθεσμίες της απόφασής σας και να ορίσετε μια συνάντηση μεταξύ μας αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που προέκυψαν με την απόφασή σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας


Λ.Αναγνώστου                  Ι. Κλεινάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου