Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Οι απανωτές “νίκες” δυστυχώς συνεχίζονται.


Συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά, μετά τους πανηγυρισμούς και τον καταιγισμό μηνυμάτων και δελτίων τύπου έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να δικαιώσει όσους από εμάς, εδώ και καιρό μιλάμε και γράφουμε για επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας από την πλευρά ορισμένων παραθυρόπληκτων μεγαλοσυνδικαλιστών με πολλαπλά δημόσια αξιώματα.

Ο ΕΟΠΥΥ με τις τελευταίες οδηγίες που εξέδωσε ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη συνταγογράφηση αφού βάζει όριο τις δύο συνταγές ανά ασθενή και ανά μήνα για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, προχωρεί στην εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας χωρίς απολύτως καμία προετοιμασία και χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική αντίδραση.

Αντ´ αυτού γινόμαστε αποδέκτες δελτίων τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από την “καρδιά της Ευρώπης” που μας μιλούν για κόκκινες σφραγίδες και αντιπηκτικά που δημιουργούν θρόμβους…  Όσο δε αφορά για το μέτρο του περιορισμού της συνταγογράφησης, εδώ υπάρχει σιγή ιχθύος. 

Το πράγμα δεν πάει άλλο, είναι πλέον προφανές σε όλους ότι οι χειρισμοί που γίνανε και γίνονται έχουν οδηγήσει το σώμα σε πρωτοφανή ήττα και απώλεια εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που τα είχαμε κατοχυρωμένα από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής κάποιοι συνεχίζουν με την προσωπική τους επικοινωνιακή πολιτική, χρησιμοποιώντας το ιατρικό σώμα ως εφαλτήριο για την πραγμάτωση των φιλοδοξιών τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποια στιγμή θα ρίξουν σε όλους εμάς τις ευθύνες, θεωρώντας ότι δεν δείξαμε πίστη στις προσχηματικές κινητοποιήσεις που χωρίς ουσία και με πρόχειρο τρόπο ετοιμάζαν, με μόνο σκοπό βέβαια να θολώσουν τα νερά.

Το μόνο που μπορεί κανείς να αναρωτηθεί πλέον είναι ως πότε θα συνεχίζεται αυτός ο εμπαιγμός, θα αναλάβει επιτέλους κάποιος την πολιτική ευθύνη των χειρισμών, υπάρχει στοιχειώδης πολιτική ευθιξία ή θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της απαξίωσης του ιατρικού σώματος ?

Τελικά βέβαια το ερώτημα είναι προς όλους εμάς, ως πότε και για πόσο θα τους ανεχόμαστε ?

Γιώργος Ελευθερίου
Αγγειοχειρουργός
Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου