Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Euromedica

euromedica-kyanous-stavros.jpg
Συνεχίζουν από την Δευτέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Euromedica αντιδρώντας στην μη καταβολή των δεδουλευμένων πέντε σχεδόν μηνών. Την Μ. Τρίτη το κλαδικό τους σωματείο θα έχει συνάντησει στην επιθεώρηση εργασίας με την εταιρεία και όπως προειδοποιούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν από την Τετάρτη μέχρι και σήμερα ήδη σε απεργία που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) . Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κλινική απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του Ωνασείου αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις 300 εργαζομένων και μεγάλες μειώσεις στους μισθούς (θα αγγίζουν το 45%) που ετοιμάζει η Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την «συνδρομή» του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου και με στόχο την εξυγίανση του Νοσοκομείου.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων, σε επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Κέντρο, ανακοίνωσε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΩΚΚ να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες και μειώσεις στους μισθούς κατά 45%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου