Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

“Μαχαίρι” στο κέρδος των φαρμακοποιών δια χειρός τρόικας! Μείωση στο 15%



Χάνουν και πάλι το κέρδος τους οι φαρμακοποιοί σε λίγους μήνες καθώς η τρόικα απαιτεί το ποσοστό να μειωθεί στο 15%. Διαβάστε τι αλλαγές έρχονται στον κλάδο.

Δεν έφθανε που με ειδική αγορανομική διάταξη το υπουργείο Υγείας μειώνει το κέρδος για τον κλάδο στα 30 ευρώ για τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ, έρχεται και νέο χτύπημα από την τρόικα.
Με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών μας, η ηγεσία του υπουργείου υγείας θα πρέπει αμέσως μετά την καταβολή της δόσης των 31,5 δις ευρώ, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών να περιορισθεί στο 15%.

Η συγκεκριμένη εντολή των τροϊκανών περιλαμβάνεται στο απόρρητο σημείωμα που απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως έκαναν και σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά με βάση τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν.

Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο μας ...επιτρέπεται να το εφαρμόσουμε και μετά την καταβολή του ζεστού χρήματος. Πρόκειται πάντως για μια απόφαση που αποτελεί κόκκινο πανί για τον κλάδο των φαρμακοποιών καθώς έχουν δηλώσει ότι δε θα δεχθούν άλλες μειώσεις στο κέρδος τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου