Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ραντεβού με το Στουρνάρα στις 24 Οκτωβρίου έκλεισαν οι Επιστημονικοί Φορείς

Ορίσθηκε τελικά ραντεβού των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων με τον υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα την Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:00.

Το Κοινό Πανεπιστημονικό Μέτωπο με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση έδωσε το παρόν χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσει την αδιάλλακτη στάση των επιστημονικών συλλόγων απέναντι στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τη βαθειά του ανησυχία στον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συνταξιοδότηση που μπορεί να επιφέρει.

Μετά από προσπάθεια των Προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα, η εναλλακτική απάντηση του υπουργείου ήταν να διαπραγματευθούν τα καίρια ζητήματα της Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας και ο Διευθυντής του υπουργού, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους επιστημονικούς φορείς. Στο τέλος κλείσθηκε το πολύαναμενόμενο ραντεβού με τον ίδιο τον υπουργό για τις 24 του μηνός.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά τις εξελίξεις αυτές κάλεσε όλα τα μέλη του την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή της συνάντησης τους με τον κ. Στουρνάρα, να κατεβούν σε αποχή και απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 12.00, μία ώρα δηλαδή πριν από τη συνάντηση.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου