Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τάσος Τέλλογλου: Απηλλάγη στην Πάτρα με απόφαση Δικαστικού Συμβουλίου ο γιατρός με τα 31 εκατομμύρια ευρώ




Οι υποθέσεις που παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας ερευνώνται, στην πλειοψηφία τους, από την ελληνική Δικαιοσύνη με μάλλον πενιχρά αποτελέσματα. Σε πιο προχωρημένο στάδιο είναι η υπόθεση των ορθοπεδικών της Depuy Ελλάς στην οποία το δικαστήριο έχει ήδη απαλλάξει έναν κατηγορούμενο γιατρό στην Αθήνα, ενώ στην Πάτρα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει έναν ορθοπεδικό, με υπερβάλλον ποσό 31 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς του, που όμως δεν στάθηκε δυνατόν να συνδεθεί με συγκεκριμένες καταβολές. Σχετική αναφορά είχε κάνει στο παρελθόν το thebest.gr. Ο γιατρός αυτός απηλλάγη με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, όπως γράφει σήμερα στην «Καθημερινή» ο Τάσος Τέλλογλου.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που θέλει να παραμείνει ανώνυμη, είπε ότι οι τέσσερις από τις υποθέσεις ανακινήθηκαν όταν περιήλθε στα χέρια του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλα καταγγελία με έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο (του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Νέας Υόρκης).

Ο κ. Σούρλας παρέδωσε το υλικό της καταγγελίας στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, χωρίς να γνωρίζει π.χ. ότι για τα ορθοπεδικά της Depuy έχουν υπάρξει παραπομπές, διαδικασίες συμβουλίων και εκατοντάδες πράξεις του ΣΔΟΕ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το ποσό που κατεβλήθη στη συγκεκριμένη υπόθεση στην Ελλάδα έχει διευκρινισθεί από τη δίκη που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο σε δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ο Βρετανός υπήκοος Τζον Ντ. καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/154391


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου