Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνουν για εξέταση - φάρμακα


Βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, βάζουν επτά στους δέκα ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λόγω των προβλημάτων στη συγκρότηση και τη λειτουργία του Οργανισμού, αναγκάζονται να πληρώσουν για τα φάρμακα, τις επισκέψεις ή τις παρακλινικές εξετάσεις.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών του Iatronet.gr. Απαντώντας στο ερώτημα εάν πληρώσατε για εξέταση ή φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ, το 71% απάντησαν θετικά.

Το 10% απάντησαν αρνητικά, το 16% ότι δεν χρειάστηκαν γιατρό, ενώ το 3% δεν δέχτηκαν να απαντήσουν.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δοκιμάζονται έντονα, ειδικά τους τελευταίους μήνες με τις κινητοποιήσεις φαρμακοποιών και γιατρών. Όσο διαρκούσε η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από τα φαρμακεία, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν το συνολικό ποσό της συνταγής και να περιμένουν περισσότερο από έναν μήνα μέχρι να πάρουν όσα δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το πρόβλημα ήταν έντονο για άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα.

Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι έκαναν επίσχεση εργασίας, εξαιτίας των τεράστιων χρεών του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει πάνω από 260 εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς για επισκέψεις που έγιναν μέα στο 2012 και πάνω από 1,1 δισ. ευρώ για ιατρικές πράξεις παρελθόντων ετών.

Πληρώσατε πρόσφατα για εξέταση ή φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ;

Ναι
71,00%

Όχι
10,00%

Δεν χρειάστηκα γιατρό
16,00%

Δεν απαντώ

IATRONET.GR
3,00%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου