Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αθήνα, 12/10/2012
Έκτακτη Ενημέρωση


   Στις 11/10/2012 το μεσημέρι συνήλθε το συντονιστικό όργανο των φορέων πρωτοβάθμιας υγείας.

   Έγινε μια προκαταρτική συζήτηση-κριτική για τα γεγονότα  της Παρασκευής που οδήγησαν στην αναστολή της επίσχεσης.

Αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση και έγινε παραδεκτό ότι υπήρξαν λάθη τακτικής που έφεραν σαν αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της προσπάθειας.

   Καθώς όλες οι διαδικασίες ήταν πρωτόγνωρες για όλους συμφωνήθηκε να συνεχίσουμε την προσπάθεια συντονισμού αφού διαφάνηκε  από την μέχρι τώρα εμπειρία ότι η συσπείρωση που είχε επιτευχθεί θορύβησε τόσο την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ , του Υπουργείου Υγείας και γενικώς της κυβέρνησης που δια του Υπουργού Οικονομικών προσπάθησε να λύσει το ζήτημα τουλάχιστον μερικώς,πολιτικά υποσχόμενος  πρόσθετη επιχορήγηση με 150.000.000  του ΕΟΠΥΥ ώστε να πληρωθούν δύο ακόμη μήνες του 2012  στους παρόχους υπηρεσιών Α βάθμιας περίθαλψης.

  Αποφασίστηκε η αποστολή στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας αίτηματος συνάντησης για να συζητηθούν μαζί του και τα ζητήματα που δεν εθίγησαν στη συνάντηση των εκπροσώπων των εισηγμένων  με τον Υπουργό Οικονομικών. Το ίδιο αίτημα εστάλη  και προς τον Υπουργό Οικονομικών.

   Εκτιμήθηκε και από τις πληροφορίες που συλλέξαμε ότι ο Μάιος θα πληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης, ενώ λίγες μέρες πριν θα πληρωθούν τα υπόλοιπα Απριλίου.
   Δημιουργήθηκε επιτροπή με σκοπό να μελετήσει εναλλακτικές προτάσεις στην διαφαινόμενη μείωση των τιμών που θα επιχειρήσει μονομερώς ο ΕΟΠΥΥ.

   Οφείλουμε όλοι να μείνουμε συσπειρωμένοι  γύρω από τα όργανα που μας εκπροσωπούν δείχνοντας υπομονή και αναγνωρίζοντας ότι η όλη διαδικασία και προσπάθεια έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που απαιτούν μικρά σταθερά και αποφασιστικά βήματα.

    Να είσαστε βέβαιοι ότι ευτυχώς για εσάς δεν λαμβάνουμε αποφάσεις με μόνο κριτήριο τα σχόλια σας αλλά με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου.

    Από όλη την περιπέτεια κρατήστε το θετικό όλοι μαζί τους προκαλούμε δέος, αυτό το θετικό πρέπει να το πάμε λίγο παραπέρα και αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία και το μεγάλο στοίχημα.


Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                              Ι. Κλεινάκης

1 σχόλιο:

  1. Το ευτυχώς για εμάς λαμβάνετε αποφάσεις εσείς αφήστε να το κρίνουμε εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή