Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα εκβιάζει: Έξι "αιματηρά" μέτρα στην Υγεία για να πάρουμε τη δόση!



Πολύ σκληρό "πρέσινγκ" άσκησε για άλλη μία φορά τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία της τρόικας στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Η αντιπροσωπεία έθεσε τον υπουργό Υγείας μπροστά στο δίλημμα ή να προχωρήσει σε 6 "καυτά" και "αιματηρά" μέτρα περικοπών δημοσίων δαπανών στην Υγεία ή να είναι ο υπεύθυνος για αρνητική έκθεση της τρόικας για την εξέλιξη του συνολικού προγράμματος για τη χώρα μας!

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της τρόικας δηλώνει ικανοποιημένη για την πορεία των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, καθώς και για τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητεί μετ' επιτάσεως να εκδοθεί άμεσα το νέο δελτ'ιο τιμών φαρμάκων, να προχωρήσει νέα μείωση στις δημόσιες δαπάνες για τον πολύπαθο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), να αλλάξει άμεσα η κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ με νέες εξαιρέσεις παροχών για τους ασφαλισμένους, να επιβληθεί έκπτωση στις τιμές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων στα ιδιωτιξκά διαγνωστικά κέντρα, να αυξηθούν άμεσα οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από 12 στα 24 ευρώ και να αυξηθεί άμεσα κατά 15% - 30% το ποσοστό της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε για άλλη μία φορά να πείσει την αντιπροσωπεία της τρόικας να δεχθεί, μαζί με την δραστική ουσία, να αναγράφεται και η εμπορική ονομασία των συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων στις συνταγές τις οποίες εκδίδουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο η αντιπροσωπεία της τρόικας επιδεικνύει ιδιαίτερα αρνητική στάση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, είναι πιθανόν να βρεθεί μία κοινή λύση στο θέμα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1& ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε στην τρόικα έναν κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στον χώρο της υγείας για το 2013.

Οππως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:
- 150- 200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται) και για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου.
- 300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί μεθαύριο Τετάρτη
- 100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων
- 150 εκατ. ευρώ, από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία
- 200 εκατ. ευρώ, από την αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ,
και τον διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων για νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% σε 30%.

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου