Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βόλος: Ενιαίο επιστημονικό μέτωπο κατά των αλλαγών και την υφαρπαγή των αποθεματικών του ΕΤΑΑ

Την πλήρη αντίθεσή τους στην «υφαρπαγή» -όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά- των αποθεματικών των ταμείων τους και στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζουν οι επιστημονικοί κλάδοι στη Μαγνησία. Οι εκπρόσωποι των μηχανικών, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, συμβολαιογράφων και δικηγόρων υπογραμμίζουν με έμφαση ότι θα αντισταθούν στις προωθούμενες αλλαγές καταστροφής των ασφαλιστικών τους ταμείων, στην υποβάθμιση της ιατρικής περίθαλψης χιλιάδων μελών και στην φορολογία που στην ουσία θα οδηγήσει σε αφανισμό τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι εκπρόσωποι των κλάδων υγείας τόνισαν πως σταδιακά ιδιωτικοποιείται η υγεία και οδηγούνται σε εξαθλίωση οι ασφαλισμένοι. 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε πως ένας στους τρεις μηχανικούς αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια οι εγγραφές νέων μελών μειώθηκαν κατά 40%. Σε κλείσιμο μικρών και μεσαίων ιατρείων θα οδηγήσει η προωθούμενη πολιτική τόνισαν οι πρόεδροι του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγων Μαγνησίας κ. κ. Δραματινός και Κλάρα, ενώ ο πρόεδρος των φαρμακοποιών κ. Ματσιώλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα τραγική την κατάσταση. Ο εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων κ. Γιάννης Κόνσολας κάλεσε τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών κλάδων σημείωσαν πως θα προβούν σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Ειδικά, το ΤΕΕ θα αποσύρει τους μηχανικούς – μέλη του από τις διάφορες επιτροπές και θα εμποδίσει τις μελέτες έργων του ΕΣΠΑ. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας εξέφρασε την αγωνία ότι η κατάργηση του 2%, που είναι η εισφορά των μηχανικών στα ΤΕΕ, ίσως και να οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας τους.

Ολοι πάντως ανέφεραν πως και με τα αποθεματικά των υγιών ταμείων ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει «ζωή» περισσότερο από έξι μήνες.

http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου