Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σκάνδαλο 

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Υγεία, John Dalli, παραιτήθηκε, μετά από κατηγορίες για εμπλοκή του σε οικονομικό σκάνδαλο, με εταιρείες καπνού. 

Το γεγονός προκάλεσε έντονες συζητήσεις, ενόψει και της επικείμενης συνόδου των αρχηγών της Ε.Ε. με θέμα την κρίση και τα μέτρα για τη στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε τις σχέσεις του με τον κ. Dalli για να αποσπάσει χρήματα από την εταιρεία Swedish Match, για να μεταβάλλει προς το ευνοϊκότερο την νομοθεσία της Ε.Ε. σε σχέση με τα προϊόντα καπνού. Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας διαβεβαίωσε ότι με την υποστήριξη του Μαλτέζου Επιτρόπου θα επιτύγχανε να αρθεί ο περιορισμός γιατο «snus», μια μορφή καπνού που είναι δημοφιλής στη Σουηδία. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου δήλωσε ότι ο κ. Dalli διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες και αποφάσισε να παραιτηθεί για να διεκδικήσει τη δικαστική του δικαίωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι από την εν λόγω υπόθεση δεν υπήρξε κακοδιαχείριση χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου