Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΗΕΑ: «Casus belli» η ένταξη των δημοσιογραφικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ


Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να εντάξει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, εφαρμόζοντας μια ανερμάτιστη πολιτική, με μοναδικό στόχο την ολοκληρωτική αφαίμαξη των αποθεματικών τους, προκειμένου να κλείσουν οι «τρύπες» στο ασφαλιστικό σύστημα, που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές των μνημονίων».

«Η «πρόταση» για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ είναι συνέχεια της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από την κυβέρνηση και την ΤτΕ με τη μορφή του «κουρέματος»» επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

Και συνεχίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε καμία περίπτωση δεν συζητάει και δεν διαπραγματεύεται την αυτονομία, την ανεξαρτησία, το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ και των πόρων του και τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων στην ενημέρωση, που χτίσαμε με αγώνες και με δικά μας λεφτά. Η όποια άλλη θέση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, έστω και σαν απλή σκέψη για τα δημοσιογραφικά ταμεία και την ασφάλισή μας, που είναι το στοιχειώδες στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής λειτουργίας, αποτελεί casus belli».

Ταυτόχρονα, επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι «οι καταστροφικές συνέπειες, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών που κατατέθηκαν, αποτυπώνονται ανάγλυφα στις επιστολές της ΤτΕ προς τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ.

1. Τα 115.312.441,47 ευρώ, που αντιπροσώπευαν την ονομαστική αξία της κατάθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, την οποία η ΤτΕ είχε επενδύσει σε ομόλογα μετά το «κούρεμα», όπως αναφέρεται, μειώθηκαν σε ομόλογα ονομαστικής αξίας 59.097.624,42 ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία ήταν 36.112.417,49 ευρώ.

Ήδη, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει καταθέσει, όπως μας γνωστοποίησε, αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου υπέρ της οποίας αγωγής η ΕΣΗΕΑ όπως εδώ και μήνες είχε αποφασίσει και ανακοινώσει, έχει δώσει εντολή να ασκηθεί πρόσθετη παρέμβαση.

Αυτό, όμως, και το γνωρίζει καλά η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν αρκεί».

«Εκείνο που στην αγωγή του δεν αναφέρεται είναι η αναζήτηση -απόδοση ευθυνών για τον όλο χειρισμό σε κάθε υπεύθυνο (και ιδίως μεταξύ αυτών της ΤτΕ), καθώς και η αξίωση-απαίτηση αποζημίωσης έναντι παντός υπευθύνου, ώστε να επιστραφούν τα κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ ιδιαίτερα αυτά που κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και οι αποδόσεις τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που καλεί την αντίστοιχη του ΕΔΟΕΑΠ να προβεί στις δέουσες ενέργειες.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου